Bellenblaasplezier! 10 manieren en tips om met bellenblaas te spelen

Nu de zon zich flink laat zien zijn de buitenspeelkriebels ook begonnen. Want zeg nu zelf; niets is fijner dan tijdens het mooie weer buiten te zijn toch?! Als ik naar buiten kijk zie ik vaak kinderen voorbijkomen op steps, met skeelers aan of met stoepkrijt in hun handen (wij hebben trouwens superleuke stoepkrijtactiviteiten in onze database staan!)

Maar bellenblaas blijft ook nog steeds, na al die jaren, razendpopulair. Bij baby’s, dreumesen en peuters blaast de volwassene de bellen en is het kijken en het vangen hiervan al een groot feest. Mijn eigen zoon, van 2 jaar, vindt het kijken naar al die mooie bellen ook altijd geweldig. Hij rent er achteraan en kijkt verwonderd naar de bellen die de lucht in vliegen. Dat zo’n simpele activiteit zoveel plezier met zich mee kan brengen vind ik echt heel erg mooi om te zien.

Vanaf de basisschoolleeftijd doen kinderen dit vaak helemaal zelfstandig en is het blazen van de grootste of de meeste bellen topsport geworden! Doordat bellenblaas zo veelzijdig is kun je het op veel manieren gebruiken. Ik zet 10 korte tips voor je op een rij. Kies zelf welke je het beste of het leukste vindt en laat het plezier maar beginnen! Ook staan er een aantal bruikbare tips tussen die je niet kunt missen bij het gebruik van bellenblaas.

Tip: Veel van de onderstaande activiteiten zijn clickable! Als je een abonnement hebt bij ons kun je deze titels aanklikken en ga je direct naar het bijbehorende draaiboek toe.

1. Zelf bellenblaas maken

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Meng 6 kopjes water met een half kopje afwasmiddel in een teiltje en voeg hier 2 eetlepels glycerine aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel rusten. De beste bellen blaas je na 24 uur, maar al na een paar uurtjes zul je versteld staan van het resultaat!

2.Een grote bellenblaashouder maken – XXL bellen blazen!

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Pak twee rietjes of stokjes en knip een stukje touw of draad af. Bind het touw of draad tussen de rietjes of stokken vast en je hebt een mega bellenblaashouder gemaakt! Doop het touw in je zelfgemaakte bellenblaasoplossing en maak daarmee ontzettend grote bellen door je armen rustig heen en weer te bewegen.

3. Sokkenbellenblaas

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Pak een plastic (water)flesje en knip de bodem eruit. Over de opening span je een (oude) sok. Deze zet je vast met een elastiekje. Vervolgens doop je de sokkenbellenblaas, met de kant waar de sok aan zit, in de bellenblaasoplossing en blaas je door de opening heen. De bellenslang wordt alsmaar langer en langer! Pas op dat je het flesje niet te ver in een (automatische) drinkpositie houdt, want dan krijg je dus wat zeepsop in je mond. Leuk om een wedstrijdje te doen om te kijken wie de langste slang kan blazen. Daarnaast kun je ook voedingskleurstof toevoegen waardoor de slang verschillende kleuren krijgt.

LET OP: Let er bij deze activiteit op dat de (jongere) kinderen het zeepsop niet opdrinken of opzuigen (in plaats van blazen).

4. Blazen met rietjes

Pak zoveel rietjes als je wilt (hoe meer rietjes je gebruikt, hoe meer bellen je blaast) en knip hier het gebogen gedeelte vanaf. Op deze manier maak je alle rietjes recht. Pak alle rietjes vervolgens vast en zorg ervoor dat ze in een ronde vorm tegen elkaar aanzitten (zie bovenstaande foto). Plak dit stevig aan elkaar vast met washi-tape of plakband. Hierna doop je één kant in de bellenblaas en je kunt héél veel bellen tegelijk blazen.

5. Een bellenblaasstokje van chenilledraad

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Maak zelf een bellenblaasstokje met behulp van chenilledraad! Knip een groot stuk chenilledraad af van ongeveer 20 tot 30 centimeter lang. Buig de bovenkant om, zodat er een rondje ontstaat die je daarna kunt gebruiken om de bellen mee te blazen. Je zou er ook een andere vorm mee kunnen buigen. Een hartje bijvoorbeeld! Als je het nog wat feestelijker wilt maken kun je het versieren met verschillende kralen. Succes gegarandeerd!

6. Schilderen met bellenblaas

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

In plaats van buiten spelletjes doen, kun je buiten ook gave kunstwerken maken met bellenblaas. Hiervoor knip je de bovenste helft van een plastic flesje af. De kant waar de dop zit wordt straks gebruikt voor de bellenblaas.

Span een stuk van een fruitnetje over de grote opening van de flessenhals en zet het vast met twee elastiekjes of plakband. Pak vervolgens je zelfgemaakte bellenblaasmengsel (zie tip 1) en doe hier een grote hoeveelheid waterverf of voedingskleurstof bij. Doop nu de zelfgemaakte bellenblaashouder met de kant van het netje in het bellenblaasmengsel. Schud een klein beetje, zodat de meeste druppels eraf vallen. Houdt de bellenblaas daarna boven je papier en blaas door de flesopening, totdat er bellen uit komen! Herhaal de laatste stap een aantal keren met verschillende kleuren.

7. Een bellenblaascocon

Vul een lege plastic zandbak of een ander groot voorwerp waar je in kunt staan met veel bellenblaas. Ga in het midden staan en laat twee anderen een hoepel over je heen doen, waardoor de hoepel in de bellenblaas komt te liggen. Hierna wordt de hoepel omhoog gehaald zodat er een grote bel om je heen komt! Niet gelukt? Probeer het dan nog een keer!

8. Bellenblaas-hek (hack)

Op de facebookpagina van De peuterjuf zagen wij deze megaslimme lifehack! Bellenblazen is leuk, maar vaak vallen deze potjes om en zit de kleding na het wassen vol vlekken. Door de potjes met tie-rips of ducttape aan het hek of aan een tafelpoot vast te maken, voorkom je ongelukjes.

9. Etiketten knutselen

Wil je de bellenblaasflesjes wat persoonlijker maken of lijkt het je leuk om dit als traktatie uit te delen? Maak dan je eigen bellenblaasetiket(ten)! Een bellenblaasetiket heeft gemiddeld een afmeting van 7×11 centimeter. Als je dit aftekent op een stuk papier en hier iets leuks in tekent of het mooi inkleurt, kun je het daarna uitknippen en op je flesje plakken!

10. Bellenblaasvlekken uit de kleding verwijderen

Door de glycerine die in bellenblaas zit kunnen er nare vlekken op kleding komen. Glycerine veroorzaakt namelijk een chemische reactie op de zeep wat in wasmiddel zit. Hierdoor komen deze gekke vlekken dus in de kleding terecht. Daarom is het belangrijk dat je de kleding niet direct met wasmiddel wast! Spoel het kledingstuk eerst een paar keer goed uit met koud water. Hierna was je het in de wasmachine, ook met koud water. Dus zonder wasmiddel. Op deze manier spoel je de glycerine eruit voordat het in aanraking kan komen met wasmiddel. Slim he?

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.