DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in juli - tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.     
    
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juli zijn dat bijvoorbeeld Keti Koti, de start van de Nijmeegse Vierdaagse en de start van de Olympische Spelen. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.     
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.    
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.      
Voorbeeld BSO activiteiten juli
Dinsdag 2 juli: Creatief  –  Verven met water 
De perfecte activiteit voor zonnig weer; schilderen met water. Een emmer met water en een kwast en schilderen maar! De kinderen kunnen buiten van alles schilderen: de schutting, de stenen, de muur. De zon laat de kunstwerken weer verdwijnen. Dan kan er opnieuw 'geschilderd' worden! Gegarandeerd een succes (en supermakkelijk).
 
Maandag 15 juli: Ontdekken, techniek en proefjes – Appel mummificeren (vernieuwd!)
In dit proefje gaan we kijken welk zout het beste werkt om te mummificeren. We gaan nu het proefje maken en over een tijdje is de appel gemummificeerd en kunnen we het effect pas gaan bekijken. Normaal gesproken duurde het mummificeren 70 dagen, wij proberen het in 7 dagen! Wat zal er gebeuren? 
Donderdag 18 juli: Media - Hunted (vernieuwd!) 
We spelen het spel ‘Hunted’! De groep kinderen wordt verdeeld in 2 teams, met bij elk team een pm'er. Het boeventeam gaat 7 locaties langs en maakt daar selfies. Deze selfies worden gestuurd naar de pm'er van het andere team, waardoor de politie regelmatig de locatie van de boeven te zien krijgt. Voor iedere juiste foto ontvangen de boeven een letter. Het politieteam kan telkens een letter verdienen als zij een boef herkenbaar op de foto zetten. Welk team weet als eerste het eindpunt te bereiken?
 
Woensdag 24 juli: Eten en drinken – Crookie
Na de crompouce (de croissant gevuld met banketbakkersroom en roze glazuur erboven), is dit de nieuwe trend: de crookie. Een croissant, gevuld en besmeerd met koekjesdeeg. Dit stop je even in de oven en vervolgens heb je een overheerlijke koekjes-croissant gemaakt. Wij maken een crookie met gezonder deeg, op basis van cashewnoten en amandelmeel. Hier komt dus geen basterdsuiker of rauw ei bij kijken. En het is héérlijk!
 
Je kunt de complete activiteitenkalender voor juli hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.    
    
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.    
    
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).   

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website