DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in juni - tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.    

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juni zijn dat bijvoorbeeld Wereldmilieudag, Nationale Buitenspeeldag en Vaderdag. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.    
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.   
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.    
Voorbeeld BSO activiteiten juni
Maandag 3 juni: Creatief  – Slootdieren kijkdoos
We toveren een simpele schoenendoos om in een slootdieren kijkdoos. In de kijkdoos is de onderwaterwereld (vissen, slakken, waterdiertjes) te zien en bovenop de kijkdoos zijn de dieren en planten te zien die je ziet als je naar de sloot kijkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eendjes, een reiger en herkenbare planten.
Beschilder of beplak de doos. Kleur de dieren en planten uit de bijlage in. Prik of knip een kijkgat in de voorkant van de doos en maak gaten aan de boven- en zijkant, waardoor er licht doorheen komt. Plak de figuren vast in de doos, breng wat laatste decoratie naar keuze aan en... Kijken maar! Hier hoef je de deur niet voor uit. We halen de natuur naar binnen! Kennen jullie alle namen van de planten en dieren? Ze staan op de bijlage!

Woensdag 5 juni: Natuur -  Stoepplantjes
We gaan naar buiten en op zoek naar plantjes die tussen de stoeptegels groeien. Bekijk de zoekkaart en ga op zoek naar de plantjes die hierop afgebeeld staan. Als je een plantje hebt gevonden kruis je deze af. Schrijf er eventueel een kort verhaaltje bij of turf het aantal keren dat je dit plantje tijdens de wandeling tegen bent gekomen. Speurneuzen klaar? Speuren maar!
Woensdag 12 juni: Natuur/spel – Outdoor Twister
Op Nationale Buitenspeeldag moet er wel buitengespeeld worden natuurlijk! He-le-maal geen straf tijdens een potje Outdoor Twister. Spuit het speelveld met gekleurde spuitverf op het gras en laat het spel beginnen. Wie lukt het om het langst te blijven staan?

Vrijdag 14 juni: Spel – Vaderdag scavenger hunt
Een scavenger hunt is in Engeland en Amerika een populaire activiteit voor kinderfeestjes. Het is eigenlijk een soort speurtocht maar je hoeft niet vooraf een route uit te zetten. Deze hunt is leuk voor thuis! We gaan namelijk door middel van 'hunt' kaartjes op zoek naar spullen in huis wat te maken heeft met papa. Knip de kaartjes uit, verzin eventueel nog wat extra opdrachten en doe ze in een bakje. Haal één voor één een kaartje uit het bakje en lees wat erop staat. Zoek het voorwerp en laat het zien aan papa. Klopt het voorwerp met wat papa vindt? Dan mag je het volgende kaartje pakken. Klopt het niet, probeer het dan nog eens. Zo leer je papa nog beter kennen!
Je kunt de complete activiteitenkalender voor juni hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.   
   
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.   
   
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).   

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website