Moederdag op het KDV in coronatijd

In deze coronatijd voelt het voor elke pedagogisch medewerker vast apart dat er geen moederdagcadeautjes gemaakt kunnen worden op het kinderdagverblijf of de gastouderopvang. Normaal gesproken zou je daar nu mee bezig zijn. De ideeën liggen klaar, maar de uitvoering hiervan gaat helaas dit jaar niet lukken.

Door middel van deze blog willen wij jullie graag inspiratie geven om toch met Moederdag aan de slag te kunnen gaan voor de jonge kinderen.Tips voor hoe je hieraan aandacht kunt geven vanuit het kinderdagverblijf én tips hoe hier thuis mee kan worden omgegaan. Handig om te delen met de ouders van jullie kinderdagverblijf!

Tips voor de pedagogisch medewerker

 • Stuur een moederdagkaart vanuit de organisatie
  Het is natuurlijk erg leuk wanneer een kind iets zelfstandig gemaakt heeft en dat aan zijn of haar moeder geeft. Aangezien dit niet in deze tijd kan, kun je wel vanuit jullie team of organisatie iets aanbieden om moeders toch in het zonnetje te zetten!
  Download hier gratis onze moederdagkaarten en verdeel dit bijvoorbeeld over de pm’ers en hun mentorkinderen. Je kunt kiezen om deze kaarten in een kleur of zwart/wit versie te printen. Deze zwart/wit versie kun je dan zelf kleuren & versieren.
  Schrijf op de stippellijn van deze kaart bijvoorbeeld de naam van jullie locatie of groep. Op de achterkant kun je evt. nog een persoonlijk bericht achterlaten. Stuur de kaarten via de post op of breng ze persoonlijk langs (blijf op afstand).

  Tip: waarschijnlijk heb je allerlei foto’s van de kinderen verzameld het afgelopen jaar. Knip bijvoorbeeld het gezicht van het kind uit de foto en plak het gezicht in het midden van de bloem. Zo geef je deze kaart een extra persoonlijke touch!
 • Neem een filmpje op met het team
  Samen met het team kun je een filmpje opnemen door alle mama’s een fijne Moederdag toe te wensen. Iedereen neemt dit dan thuis op en dit kun je dan als één filmpje in elkaar plakken. Verzend het filmpje naar alle moeders toe via de mail of het ouderportaal!
 • Videobellen
  Misschien hebben jullie al contact met ouder(s) en het kind d.m.v. videobellen? Een pedagogisch medewerker kan bijvoorbeeld met de mentorkinderen en ouder(s) videobellen om moeder alvast een fijne Moederdag toe te wensen.
 • Ouderportaal
  Wens de moeders een fijne Moederdag toe d.m.v. het ouderportaal. Via het ouderportaal kun je van alles delen met de ouder(s). Zo kun je evt. onze moederdagkaart via het ouderportaal sturen. Ouder(s) kunnen hier dan ook weer op reageren: zo houd je toch contact met elkaar!

Activiteitentips voor thuis

Onderstaande tips zijn speciaal bedacht voor de gezinnen thuis. Aangezien er allerlei verschillende gezinssamenstellingen zijn, kan iedereen deze tips op een eigen manier oppakken. Zo kan iedereen thuis met het jonge kind aan de slag gaan om een moederdagcadeau te maken. Extra leuk: hint alle vaders zonder dat de moeders het weten zodat zij bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan met hun kind om moeder te verrassen! 

 • Theepotje knutselen
  Print het gratis pdf-bestand op gekleurd papier en zet de volgende materialen klaar: verf, bakjes voor de verf, wattenstaafjes, kwast of spons, verfschort, schaar, lijm.

  Laat het kind de theepot in verschillende kleuren verven. Je kunt ook patroontjes maken met behulp van de wattenstaafjes. Laat de verf goed drogen en knip samen vervolgens de theepot uit. Plak het theezakje vast met lijm op de theepot. Je kunt evt. een gleufje in de theepot knippen, zodat het net lijkt alsof het theezakje uit de theepot steekt.

  Tenslotte kun je de theepot op gekleurd papier plakken. In de download vind je naast de theepot ook nog theekopjes. Deze kopjes kun je ook verven en toevoegen aan het gekleurde papier met de theepot.  Plak er een theezakje op en geef het cadeau!

 • Bloemen verpakking
  Ben je van plan om voor Moederdag een mooie bos bloemen te geven? Dan kun je een leuke verpakking voor je bloemen maken. Download en print hier het bestand.

  Kleur, verf en knutsel van alles op dit papier en laat het drogen. Rol het papier op tot een ‘puntzak’ en lijm het vast. Let op dat je de ‘puntzak’ niet te strak hebt opgerold, zodat de bloemen er nog wel inpassen. Nu kun je je bosje bloemen in je eigen versierde verpakking cadeau geven!

Moederdagblog voor de BSO

Wij hebben ook nog een andere leuke blog online staan met moederdagtips voor de kinderen van de BSO. Klik dus snel door om daar leuke tips voor te lezen! 

Tip: In onze webshop hebben wij voor €9,95 een compleet e-book voor jullie beschikbaar gesteld met daarin 26 ideeën voor te gekke moederdagactiviteiten.

Wij wensen alle moeders namens team DoenKids alvast een hele fijne Moederdag toe. 
Zij mogen zeker in het zonnetje gezet worden voor alles wat zij doen!☀️

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.