DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Opruimen doe je zo!

Opruimen is soms een klusje op zich, maar het voelt heerlijk wanneer alles weer geordend is.

Alleen het zo opgeruimd houden is vaak een tweede punt.  Ook wanneer jij je groep samen deelt met andere collega’s. Iedereen heeft weer een andere visie over opruimen.

De één vindt het prima wanneer alles in de kast achter gesloten deuren ligt. De ander vindt het ook belangrijk dat de kast geordend is. In deze blog lees je allerlei tips over hoe je georganiseerd kunt opruimen! Doe er je voordeel mee.
Geef alles in de groep een vaste plek
Zo vind jij of vinden je collega’s en de kinderen niet alleen alles makkelijk terug, maar is het ook nog eens makkelijker om alles op te ruimen. De knutselspullen in de knutselhoek, de keukenspullen in de huishoek, de duploblokken in de bouwhoek, de boeken in de voorleeshoek, etc. Werk dus voornamelijk met hoeken om kinderen uit te dagen om tot spel te komen en overzichtelijk te kunnen opruimen.
Maak een keuze in het speelgoed
Jonge kinderen hebben van nature een kortere spanningsboog. Wanneer het kind te veel keuze heeft uit speelgoed, is de kans groot dat hij of zij overprikkeld raakt. Het gevolg hiervan is dat het kind niet goed weet welk speelgoed hij/zij wil kiezen.
Deel het speelgoed op in bakken en rouleer het speelgoed op de groep. Zorg er wel voor dat je afwisselend speelgoed uitzoekt voor de kinderen.
Speelgoed opbergtips
1. Speelgoedkist
Koop of maak een eigen speelgoedkist voor jullie groep. Schroef er een paar wielen onder en versier de kist met behang of plakfolie, stickers of gebruik verf. Eventueel kun je nog een touw aan de speelgoedkist bevestigen, zodat je de kist met een touw kunt verplaatsen. Bepaal van tevoren welke spullen er in deze speelgoedkist opgeborgen mogen worden.
2. Speelgoed opbergzakken/kleden
Deze opbergzakken zijn ideaal. Je ruimt het speelgoed makkelijk op en sommige opbergzakken kun je als speelkleed gebruiken. 
3. Speelgoed opbergbank
Je kunt op het opbergbankje zitten, maar tegelijkertijd ook speelgoed in opbergen. Neem bij voorkeur opbergbankjes met lades voor de kinderen op het kinderdagverblijf. IKEA heeft verschillende opbergkasten en lades te koop die je hiervoor kunt gebruiken. Klik hier voor de link. 
Labelen
Opbergbakken, manden en mappen zijn ontzettend handig om spullen netjes en geordend in op te bergen voor jou en je collega’s. Maar hoe kun je deze spullen dan weer terugvinden? Labelen! Label dus van alles in deze verschillende bakken, manden en mappen. Vooral de spullen die je maar één keer per jaar tevoorschijn haalt, zoals de spullen voor de verschillende thema’s.
Themakisten
De speelgoedkist op wielen kun je ook gebruiken als themakist. In deze kist verzamel je dan allerlei spullen die met het thema te maken hebben. Verzamel bijvoorbeeld de voorleesboeken en verschillende spullen van het thema die jullie gaan behandelen. Deze spullen kun je als het goed is zo elk jaar weer terugvinden wanneer het gelabeld en opgeruimd is.

Succes met het opruimen en ordenen van allerlei spullen op jullie kinderdagverblijf!  

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website