DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in augustus - tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In augustus zijn dat bijvoorbeeld de Dag van de Linkshandigen, internationale achtbanen dag of relaxationday. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten augustus
Donderdag 1 augustus: Sport en bewegen – Data-dieven
We gaan een spel spelen waarin we proberen bij het andere team zoveel mogelijk stukjes data te "stelen" terwijl we ook moeten voorkomen dat ons datacentrum leeg "gestolen" wordt. Je kunt de data-dief tegenhouden door hem te tikken. Welk team gaat het lukken om alle stukjes data bij het andere team uit het datacentrum te "stelen"?

Dinsdag 6 augustus: Media – Roodkapje in 3D
Door een speciale techniek die Google ingebouwd heeft, augmented reality, kunnen we verschillende soorten dieren via de camera op onze telefoon/tablet in de ruimte toveren! Wij toveren een wolf tevoorschijn, gaan scènes spelen uit het sprookje Roodkapje en zetten dit op de foto. Weet jij nog waar Roodkapje over gaat?
Maandag 12 augustus: Eten en drinken – Eiermuffin (vernieuwd!)
We gaan lekkere hartige muffins maken van ei en groenten. In de materiaallijst staan een aantal ingrediënten benoemd. Maar deze kun je naar eigen smaak aanpassen! Doe er bijvoorbeeld wat paprika bij of laat de peper weg. Deze muffins zijn super lekker en eenvoudig om te maken. Dat wordt smullen!

Woensdag 28 augustus: Muziek, dans en drama –Everybody dance now!
Altijd al eens choreograaf willen worden? Weet je wat dat is? Dat is iemand die de dansjes bedenkt voor beroemde artiesten. Leer de choreografie van de dans die wij bedacht hebben en bedenk er zelf nog een deel bij. Zo komen we samen tot een complete dans. Dans mee!
Je kunt de complete activiteitenkalender voor augustus hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.    
    
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.    
    
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).   

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website