BSO-activiteitentips: juni

Vanaf begin dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in de nieuwe DoenKids
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juni zijn dit bijvoorbeeld Tweede Pinksterdag en Nationale buitenspeeldag! Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van mei? Klik dan hier.

Maandag 1 juni: Eten en drinken – tulpenhapje 
Het is lente en de bloemen staan in bloei! Maak deze leuke tulpenhapjes van wortel, komkommer en meloen. Samen gaan wij dit gezonde tussendoortje maken. Maar hoe ziet een tulp eruit? Wat is een tulp eigenlijk? Welke kleuren heeft een tulp? Heb jij er wel eens een gezien? Ga hier samen over in gesprek. Misschien is het een leuk idee om een echte tulp mee te nemen en om dit aan de kinderen te laten zien. Kortom: een leerzame, leuke én lekkere activiteit!

Donderdag 4 juni: Creatief – fotohouder van steen
Op donderdag 4 juni is het Nationale Opa- en Omadag! Dé dag om onze lieve opa(‘s) en oma(‘s) in het zonnetje te zetten. Ze zijn altijd al erg speciaal voor ons, maar vooral tijdens de coronacrisis zullen de kinderen misschien nog wel extra aan hun denken. Sommige kinderen zullen hen al een hele tijd niet gezien hebben. Daarom is deze dag de perfecte gelegenheid om iets persoonlijks aan hen te geven. Maak bijvoorbeeld deze fotohouder van steen! Door wat dun ijzerdraad om een versierde steen te binden, maak je heel gemakkelijk een kei-gave fotohouder. Door er al een foto in te schuiven maak je het extra persoonlijk.

Dinsdag 9 juni: Natuur– word een echte scout 
“Yalahiii!” Is de openingsgroet van de welpen bij de scouting. Het betekent “laten wij gaan jagen!” We gaan naar buiten om allemaal scouting-activiteiten te doen. Dit zorgt geheid voor een warm groepsgevoel! Samen openen jullie deze scouting-spelen en komen jullie in de stemming door samen een oppeppende tekst te roepen. Hierna starten alle spellen! Wie zijn de beste padvinders van jullie BSO?!

Woensdag 10 juni: Spel – outdoor twister
Bijna iedereen kent het spel twister wel. Iemand draait aan de draaischijf en roept het lichaamsdeel en de kleur waar dit op moet komen. Bijvoorbeeld: “rechterhand op rood!” Het is de bedoeling dat je de grond niet raakt. Wie als laatste overblijft, heeft het spel gewonnen. Erg spannend en het zorgt altijd voor een heleboel pret! Deze keer spelen we dit spel niet binnen, maar buiten op het gras! Met spuitverf in de typische twisterkleuren maken we zelf een veld klaar. Supergemakkelijk en ook wel prettig, want het zorgt voor een zachte landing.

Je kunt de complete activiteitenkalender voor juni hier downloaden!

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in DoenKids! Onze database staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.