DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in mei - tips voor de kinderopvang    

Iedere maand bieden wij eenactiviteitenkalenderaan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.     
    
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In mei zijn dat bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, Moederdag en Internationale Hamburgerdag. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.     
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.    
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.      
Voorbeeld BSO activiteiten mei
Woensdag 1 mei: Spel  – Bijen Battle Bord 
Twee teams strijden tegen elkaar in het bloembed. Het eerste team plukt een bloem en leest de vraag of het raadsel dat eraan hangt. Wanneer ze het goede antwoord geven, mogen ze gooien met de dobbelsteen. Het aantal ogen is het aantal plaatsen dat je vooruit mag op het Bijen Battle Bord. Daarna is het tweede team aan de beurt. Bij een goed antwoord, mag er gegooid worden met de dobbelsteen. Een fout antwoord, betekent dat het andere team weer aan zet is. Welk team heeft zijn pion het eerst bij de koningin? Dit team heeft gewonnen!

Donderdag 2 mei: Ontdekken, techniek en proefjes – DIY hangmat
Tijd om je mouwen op te stropen, voordat je lekker kunt gaan chillen. In deze activiteit staan namelijk twee manieren uitgewerkt waarop je een hangmat kunt maken. Lees de verschillende versies eerst door en besluit dan welke hangmat het beste past bij jullie locatie. Onder de tafel met een laken of toch liever tussen twee bomen of palen? Het is aan jullie! 
Donderdag 23 mei: Media – Fotofinish 
Omdat je met het blote oog niet altijd alles kunt zien, maken we gebruik van een (video)camera. We kiezen namelijk tijdens deze activiteit één van de voorbeeldopdrachten uit of bedenken zelf een toffe opdracht om uit te voeren. Tijdens het uitvoeren van de opdracht film je de finish. Hierdoor kun je na afloop, in slow motion, zien de winnaar is van de opdracht. Spannend!

Dinsdag 28 mei: Eten en drinken – Healthy Roblox Sizzle Burger 
Het is vandaag  Internationale Hamburgerdag! Daarom maken we kleurrijke broodjes hamburger en beleggen dit met ingrediënten naar keuze. Deze activiteit is geïnspireerd op de Roblox game SizzleBurger, waarin je verschillende soorten broodjes hamburger bakt. Wij gaan dit offline doen! (Maar dan maken we de broodjes iets gezonder.)
Om de broodjes extra kleurrijk te maken kun je ervoor kiezen om het broodje te beleggen met eetbare bloemen. Tegenwoordig zijn er groentebroodjes te koop die prachtig gekleurd zijn. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gewone volkoren hamburgerbroodjes te gebruiken. Door de broodjes te beleggen met allerlei verschillende kleuren groenten (sla, tomaat, avocado, paprika) en eventueel nog wat eetbare bloemen worden ze al kleurrijk. Laat je fantasie de vrije loop en betrek de kinderen hier ook gerust bij. Wat lijkt hen leuk om te maken? Welk beleg vinden zij lekker? Experimenteer en probeer! 
Je kunt de complete activiteitenkalender voor mei hierdownloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.    
    
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.    
    
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).     

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website