DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Inspiratie voor Moederdag cadeautjes

Als pedagogisch medewerker, juf of gastouder moet je ieder jaar weer op zoek naar de allerleukste ideetjes voor Moederdag. Je wilt toch steeds weer iets nieuws verzinnen. Gelukkig is er Pinterest en Welke.nl. Daar is bijna altijd wel wat leuks op te vinden. Nog niets kunnen bedenken? Wij hebben deze blog geschreven met daarin gratis activiteiten! Deze blog is geschikt voor de jongste kinderen en voor kinderen vanaf 4 jaar hebben we hier wat tips voor je op een rijtje gezet.
Inspiratie voor BSO
Activiteitentip 1: Tegoedbonnen voor mama
Wat zal mama blij zijn met deze tegoedbonnen! Wat zet jij allemaal op jouw tegoedbon? Een keer helpen stofzuigen of je kamer opruimen? Dit mag je er zelf opschrijven. Een superpersoonlijk cadeau! Wat ook nog eens lekker praktisch is…

Activiteitentip 2: Kopje koffie voor mama
Knutsel een driedimensionaal kopje koffie voor mama. Print de bijlage uit en zet het in elkaar! Je kunt het zelf een kleur geven die bij jouw moeder past en ook is er ruimte voor een klein presentje. Stop een beetje chocolade in het kopje of kies voor een zakje oploskoffie of cappuccino. Proost!
Activiteitentip 3: FanTAStische moederdag
Bekijk hier onze supertoffe how-to video én lees de uitgebreide uitleg over het versieren van een handige en milieuvriendelijke katoenen (boodschappen)tas. Deze gaat jaren mee! Met textielverf maak je zelf een tekening op de tas en schrijf je de woorden die je graag aan jouw moeder zou willen vertellen. FanTAStisch toch?!

Activiteitentip 4: Moederdagbingo
Geef jouw kind(eren) op Moederdag deze grappige moederdagbingokaart en het plezier kan beginnen. Je kunt dit spel op je eigen manier uitvoeren door bijvoorbeeld na elke uitgevoerde opdracht die op de bingokaart staat een kruisje te zetten of om er iets op te leggen (een snoepje, een knoop, een bloemetje). Bedenk van tevoren samen wat er gebeurt als de kaart vol is. Zingen jullie dan samen een liedje of eten jullie een lekkere traktatie?
Inspiratie voor KDV
Activiteitentip 1: Maak een moederdagkaart
Het is natuurlijk erg leuk wanneer een kind iets zelfstandig gemaakt heeft en dat aan zijn of haar moeder geeft. Je kunt kiezen om deze kaarten in een kleur of zwart/wit versie te printen. Knip bijvoorbeeld het gezicht van het kind uit de foto en plak het gezicht in het midden van de bloem. Zo geef je deze kaart een extra persoonlijke touch!

Activiteitentip 2: Bloemen verpakking
Ben je van plan om voor Moederdag een mooie bos bloemen te geven? Dan kun je een leuke verpakking voor je bloemen maken. Download en print hier het bestand.
Kleur, verf en knutsel van alles op dit papier en laat het drogen. Rol het papier op tot een ‘puntzak’ en lijm het vast. Let op dat je de ‘puntzak’ niet te strak hebt opgerold, zodat de bloemen er nog wel inpassen. Nu kun je je bosje bloemen in je eigen versierde verpakking cadeau geven!
Activiteitentip 3: Theepotje knutselen
Print het pdf-bestand op gekleurd papier en laat het kind de theepot in verschillende kleuren verven. Laat de verf goed drogen en knip samen vervolgens de theepot uit. Tenslotte kun je de theepot op gekleurd papier plakken. In de download vind je naast de theepot ook nog theekopjes. Deze kopjes kun je ook verven en toevoegen aan het gekleurde papier met de theepot. Plak er een theezakje op en geef het cadeau!
Enthousiast geworden door deze inspiratie? Of ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Neem dan eens een kijkje in onze uitgebreide database via online.doenkids.nl. Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website