BSO-activiteitentips: november

Op zoek naar BSO activiteiten voor november? Vanaf begin dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende BSO activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids. Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In november zijn dit bijvoorbeeld Maak een cadeau Dag en Sint-Maarten. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van oktober? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten november

Dinsdag 3 november: Creatief – Bloempotjes als bedankje of cadeautje
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Nog saaie bloempotjes in huis? Neem ze mee, want wij gaan er iets heel gaafs van maken! We toveren kale bloempotten om tot leuke weggevertjes. Ideaal voor een verjaardag of misschien gewoon lekker voor jezelf. Gebruik de labels uit de bijlage en versier het op jouw manier.

Woensdag 11 november: Spel – Sint Maarten: Snoep-bingo
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Op 11 november vieren veel kinderen in Nederland Sint-Maarten. Ze lopen langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en zingen liedjes. Het krijgen van snoep is stiekem toch wel het allerleukste. Om hier goed bij aan te sluiten, op een verantwoorde manier, spelen we snoep-bingo! Wat voor lekkers staat er op jouw kaart?

Dinsdag 17 november: Ontdekken, techniek & proefjes – Zoet- of zoutwater wortel
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan. 

Yes! Sinterklaas is weer in het land. Om alvast goed in de stemming te komen doen wij iets cools! We geven de wortels deze keer niet aan Ozosnel, maar we doen er proefjes mee. Zul je het verschil merken tussen zoet en zout water? Wat doet dat met de wortel?

Vrijdag 27 november: Eten en drinken – Sinterklaas-snacks
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Dit ziet er zo leuk uit; het is bijna zonde om op te eten. We vormen appels om tot mijters en uit kant en klaar bladerdeeg snijden we de staf. Dat wordt smullen!

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteitentips zien voor november? Je kunt de complete activiteitenkalender voor november hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.