Activiteiten voor de kinderopvang!

Laat je inspireren door DoenKids en voeg ook zelf je activiteiten toe. 

Maak een planning, print je programma en hang het op de deur zodat iedereen kan zien wat het activiteitenaanbod is voor jouw kinderopvanglocatie. Mail je programma naar de ouders, toon het op je eigen website of toon het in je ouderapp. Is je programma klaar? 

Tijd voor de uitvoering: lekker doen!

Stap 1

Kiezen

Kiezen

Maak een keuze uit de vele duizenden unieke DoenKids activiteiten.​

Lees meer

Stap 2

Plannen

Plannen

Plan je gekozen activiteiten in je unieke draaiboek met eigen huisstijl.​

Lees meer

Stap 3

Communiceren

Communiceren

Laat via het programma in jouw eigen huisstijl zien wat je gaat doen.

Lees meer

Stap 4

Doen

Doen

Geniet van alle activiteiten, spellen en thema's die DoenKids te bieden heeft.​​

Lees meer

Kies de activiteiten voor jouw BSO of KDV locatie

Duizenden activiteiten voor het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang om uit te kiezen en dan kun je ook nog eens je eigen activiteiten toevoegen en delen met collega’s. Zo laat je de database van je eigen organisatie samen met je collega’s groeien. 

Kies uit de diverse activiteiten:

  • sport & spel
  • creatief
  • ontdekken, techniek en proefjes
  • natuur
  • muziek, expressie en drama
  • eten & drinken
  • media
Je kunt ook zoeken op ontwikkelingsgebied en voor baby’s, dreumesen en peuters kun je bovendien ook selecteren op een specifiek ontwikkelingsdoel.

Plan je programma

Nadat je (samen met de kinderen) activiteiten hebt geselecteerd plaats je deze in een handige planning. DoenKids zorgt voor een automatische opmaak in jouw huisstijl. 

Je kunt er voor kiezen om per dag, week, maand of per thema te plannen. De DoenKids planningstool is heel flexibel. Je kunt ook diverse extra teksten toevoegen en eigen foto’s.

Per programma download je alle benodigde draaiboeken en raadpleeg je een handige materiaallijst. Heel makkelijk om boodschappen te doen!

Je kunt een activiteitenplanning maken voor jouw BSO of KDV, of combineer het en maak hem voor jouw kinderopvang locatie. 

Laat zien wat je doet!

Heb je de activiteiten gekozen en je planning gemaakt? Communiceer het naar de ouders en kinderen! Mail je programma naar ouders, toon het op je eigen website of toon deze via de koppeling in de ouderapp. Print je activiteitenoverzicht en hang deze op de deur zodat ouders en BSO kinderen kunnen zien waaruit ze kunnen kiezen of wat er wordt aangeboden. 

Vertel over wat er komen gaat en waarom je bepaalde activiteiten uitvoert. Ouders weten lang niet altijd wat je allemaal doet of waarom je iets doet. Met je DoenKids programma bevorder je de ouderbetrokkenheid.

Doen!

Activiteiten uitvoeren met kinderen is toch het allerleukste om te doen? Met de kant en klare draaiboeken van bijvoorbeeld de escaperooms, quizzen, proefjes, speurtochten en creatieve “DIY’s” kun je dit allemaal realiseren! Qua voorbereiding heb je namelijk veel minder tijd nodig en zo houd je meer tijd over om leuke dingen te doen op de kinderopvang!

Een korte introductie