Kiezen, plannen, communiceren en doen!

Laat je inspireren door DoenKids en voeg ook zelf je activiteiten toe. 

Maak een planning en print je programma en hang het op de deur zodat iedereen kan zien wat het activiteitenaanbod is. Mail je programma naar de ouders of toon het in je ouderapp. Is je programma klaar? 

Tijd voor de uitvoering: lekker doen!

Kies de activiteiten

Duizenden activiteiten om uit te kiezen en dan kun je ook nog eens je eigen activtieiten toevoegen en delen met collega’s. Zo laat je de database van je eigen organisatie samen met je collega’s groeien. 

Kies uit de diverse activiteiten:

  • sport & spel
  • creatief
  • ontdekken, techniek en proefjes
  • natuur
  • muziek, expressie en drama
  • eten & drinken
Je kunt ook zoeken op ontwikkelingsgebied en voor baby’s, dreumesen en peuters kun je bovendien ook selecteren op een specifieke ontwikkelingslijn.

Plan je programma

Nadat je (samen met de kinderen) activiteiten hebt geselecteerd plaats je deze in een handige planning. DoenKids zorgt voor een automatische opmaak in jouw huisstijl. 

Je kunt er voor kiezen om per dag, week, maand of per thema te plannen. De DoenKids planningtool is heel flexibel. Je kunt ook diverse extra teksten toevoegen en foto’s.

Per programma download je alle benodigde draaiboeken en raadpleeg je een handige materiaallijst. Heel makkelijk om boodschappen te doen!

Laat zien wat je doet!

Heb je de activiteiten gekozen en je planning gemaakt: communiceer dit naar ouders en kinderen! Mail je programma naar ouders of toon deze via de koppeling in de ouderapp. Print je activiteitenoverzicht en hang deze op de deur zodat ouders en kinderen kunnen zien waaruit ze kunnen kiezen of wat er wordt aangeboden. 

Vertel over wat er komen gaat en waarom je bepaalde activiteiten uitvoert. Ouders weten vaak lang niet altijd wat je allemaal doet of waarom je iets doet. Met je DoenKids programma bevorder je de ouderbetrokkenheid.

Doen!

Activiteiten uitvoeren met kinderen is toch het allerleukste om te doen? Met de kant en klare draaiboeken van bijvoorbeeld de escaperooms, quizzen, proefjes, speurtochten en creatieve “DIY’s” kun je dit allemaal realiseren! Qua voorbereiding heb je namelijk veel minder tijd nodig en houd je meer tijd over om leuke dingen te doen!

Een korte introductie