Thema ‘Zonnige zomer’ met peuters en kleuters

Als je aan de zomer denkt dan denk je al snel aan zon, zee en strand! Lekker met je blote voeten in het zand, spelen met water en heerlijke ijsjes eten. Kinderen spelen in de zomer veel buiten en beleven waterpret. Hoe kun jij op jouw kinderdagverblijf of peuterspeelzaal diverse activiteiten aanbieden op het gebied van voorlezen, zingen, bewegen, creativiteit en nog veel meer? 

In deze blog lichten we zes activiteiten uit. Maak samen muziek, leer naar zomerse geluiden te luisteren, speel een leuk sorteerspel en maak kennis met ijs! Wat gebeurt er met een ijsblokje wanneer je dit in een bakje legt? Hier komen we tijdens dit thema achter. Voel de zandkorrels in je handen, proef het ijs en speel verschillende waterspelletjes.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes zonnige zomer activiteiten voor peuters

Strandspullen speurtocht
Klik hier om de activiteit de downloaden
Heb je zin om een strandspullen speurtocht te organiseren? Download de gratis speurkaart hier. Herken jij de strandspullen op de speurkaart? We gaan samen op zoek naar de strandbal, de strandtas, de handdoek, enzovoort. Kruis op de speurkaart aan wat je gevonden hebt!

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.

Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Speelgoed vissen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
In een bak met water liggen speeltjes die nat mogen worden. Probeer met een lepel ‘speelgoed’ uit het water te vissen. Hoe meer speeltjes je uit het water vist, hoe meer punten je verdient.

2. Kijk! Mijn bootje krimpt
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
IJs bevriest en zet zich uit, maar krimpt weer als het smelt. We maken een bootje van een ijsklontje en kijken wat er gebeurt.

3. Gekleurde pompon ijsjes
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Een kleurrijk ijsje! Sorteer de pompons en leg ze op de goede plek op het ijsje neer. Weet jij welke kleuren pompons er allemaal zijn?

4. Appelmoes ijsjes
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Met behulp van appelmoes maken we onze eigen ijsjes. Een simpele en leuke activiteit die wel wat tijd vergt. De ijsjes moeten namelijk wel even de diepvries in, zodat het goed kan bevriezen.

5. Strandbal ‘parachute’ spelen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Een actief spelletje! We proberen samen de strandbal zo hoog of zo vaak mogelijk te laten stuiteren op de handdoek.

Woordkaarten thema zomer

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Zonnige zomer’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden.  Er is ook een foto variant beschikbaar.

De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Zonnige zomer’
Binnen dit leuke zomerse thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Zonnige zomer e-book!

DoenKids heeft een compleet e-book ontwikkeld voor het thema Zonnige zomer. Het e-book bevat 53 pagina’s aan uniek materiaal! Zo vind je in het e-book een set woordkaarten, liedjeskaarten, een memoryspel en een bingospel gerelateerd aan het thema. Daarnaast lees je handige activiteitentips en ontvang je verschillende sjablonen. Bestel het e-book hier!

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zes weeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.

Zou je graag wat meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.