Thema ‘Verkeer’ met peuters en kleuters

Zodra we een paar stappen buiten de deur zetten krijgen we te maken met het verkeer. Voetgangers, fietsers, auto’s, vrachtverkeer, treinen, verkeer op het water en in de lucht. Ook jonge kinderen zijn verkeersdeelnemers. Tijdens het kinderdagverblijf thema ‘Verkeer’ sluiten we op een speelse manier aan bij wat het kind meemaakt in het verkeer.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Ga samen naar buiten toe op zoek naar verkeersgeluiden. Herkent iedereen de geluiden? Beweeg jullie hele lichaam tijdens de activiteit ‘Verkeersfit’ of voer een creatieve activiteit uit door met speelgoedauto’s te verven. Was de vieze speelgoedauto’s in jullie eigen autowasstraat en ontdek bubbeltjesplastic tijdens de activiteit ‘Bubbeltjesweg’. Deze activiteiten komen onder andere aanbod tijdens het kinderdagverblijf thema ‘Verkeer’. Kijk hier voor meer informatie over de opbouw van de DoenKids activiteiten.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s voor het kinderdagverblijf (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema maken wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Verkeer’ activiteiten voor peuters

Verven met wieltjes
We pakken een paar speelgoedauto’s, dopen ze in een bakje met verf en gaan racen over papier. Wat gebeurt er met de kleuren als we er overheen rijden met andere kleuren? Open de gratis activiteit hier. 

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Verkeersfit
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Hoe beweegt een stoomlocomotief, hoe vliegt een vliegtuig en hoe doe je een duikboot na? We doen allerlei voertuigen na en bewegen zodoende ons hele lichaam.  

2. Bubbeltjesweg
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Met een rol bubbeltjesplastic, een beetje tape en wat speelgoedvoertuigen kun je heerlijk spelen. Laat de voertuigen eroverheen rijden en ervaar hoe die aparte bubbeltjes voelen.

3. Gezonde auto’s
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Vroemmmm… We maken verschillende auto’s en eten ze daarna op. Eet smakelijk!

4. Speuren naar verkeersgeluiden
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Brrroem, toettoet, tingeling. Allemaal geluiden die iets te maken hebben met het verkeer. We gaan naar buiten en luisteren heel goed. Lukt het ons om al deze geluiden te herkennen?

5. De autowasstraat
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Wat doen we met vieze auto’s? Met sponsjes, theedoeken, afwasborstels en een sopje maken we onze auto’s weer helemaal schoon in onze autowasstraat.

Woordkaarten kinderdagverblijf thema ‘Verkeer’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Verkeer’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen

Boekentips 

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema ‘Verkeer’ kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.