Win van de warmte: speel binnen!

Nu het kwik weer stijgt zullen de meeste kinderen het liefst lekker buiten willen spelen. Maar zodra het buiten écht warm wordt is het toch fijn om je soms binnen terug te trekken. Even afkoelen door samen een aantal rustige spelletjes te spelen. In deze blog geven we je hier een aantal tips voor! Als je klikt op de naam van de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek toe. Je moet dan wel ingelogd zijn in de nieuwe DoenKids.

1-6 jaar: Gekleurde pompon ijsjes
Je kunt dit spel op verschillende manieren uitvoeren. Je kunt dit namelijk al doen met kinderen vanaf 1 jaar! Bij de allerkleinsten gaat het voornamelijk om het stimuleren van de fijne motoriek, terwijl je met de peuters en kleuters al meer taakgericht aan de slag kunt gaan.
Benoem de kleuren en kijk naar de voorbeelden. Waar zullen de bolletjes ijs neergelegd moeten worden? Welke kleuren zie je allemaal?

2-6 jaar: Bingo!
Ga even rustig zitten en speel een potje zomerbingo! Deze bingo bevat allemaal plaatjes die te maken hebben met de zomer. Het is al te spelen vanaf peuterleeftijd, omdat er geen cijfers aan te pas komen. Bingo blijft spannend en zorgt geheid voor gezelligheid. Wie heeft er als eerste zijn kaart vol? Zorg voor kleine prijsjes of speel om de eer.

2-6 jaar: Zomerse geluiden
Ssst… we luisteren naar verschillende zomerse geluiden! Weet jij wat je hoort? Pak de grote doos met spullen erbij en maak de kinderen hier nieuwsgierig naar. Wat zou er in deze doos zitten? En wat gaan we met deze doos doen? Vertel aan hen dat ze gaan luisteren naar verschillende zomerse geluiden. Herken jij het geluid?!

2-12 jaar: Smikkelmemory
Als je goed kunt onthouden dan wordt dit smikkelen en smullen! Onder de bekertjes zit wat lekkers verstopt! De kinderen raden tijdens dit spel onder welke bekertjes twee dezelfde lekkernijen verstopt liggen. Zodra ze dit raden mogen ze dit houden en het opeten. Mmm…

4-12 jaar: Blaasvoetbal
Zin in een potje voetbal? Deze keer spelen we blaasvoetbal. Hierbij speel je niet met je voeten, maar blaas je door een rietje! Blaas het balletje in het doel van de tegenstander en SCOOR!

6-12 jaar: YouTube wie ben ik
Speel het bekende ‘Wie ben ik’ spel in een editie met alleen maar bekende YouTube sterren. Iedereen moet raden wie of wat er op zijn of haar kaartje staat! Welke bekende youtubers kennen de kinderen allemaal?

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl
of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.