Welkom terug! 10 Laagdrempelige activiteiten om weer te starten op de BSO

Door de coronacrisis zijn alle kinderopvangorganisaties, gastouders en scholen al een aantal weken (gedeeltelijk) gesloten. Maar vanaf 11 mei mogen zij weer open, op een aangepaste manier. Dit vinden wij bij DoenKids erg fijn nieuws! Kinderen komen straks weer meer in het dagelijkse ritme terecht en dit zal ook veel effect hebben op ouders en alle professionals in deze beroepsgroepen. Wat zal het fijn zijn om elkaar weer te kunnen zien!

Het opstarten zal voor iedereen weer wennen zijn. Voor zowel de leerkrachten, medewerkers in de kinderopvang maar óók voor de kinderen. Het zal voor velen best spannend zijn om weer terug te gaan en om weer in contact te komen met andere kinderen. Om de start van deze nieuwe periode rustig te laten verlopen hebben wij 10 laagdrempelige activiteitentips voor jullie verzameld die jullie hierbij zouden kunnen gebruiken. Het zijn korte, simpele activiteiten waardoor de kinderen op een relaxte manier, al spelenderwijs weer in contact komen met elkaar.

De activiteiten hieronder zijn clickable, wat betekent dat je bij de activiteit terecht komt zodra je erop klikt. Dit geldt alleen voor abonnees. Mocht je geen abonnement hebben en toch geïnteresseerd zijn in ons uitgebreide aanbod, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Eten en drinken – kei-lekkere kindercocktail (doelgroep: 4 tot 12 jaar) 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

We zijn weer samen! Wat een feest. Daar moet op geproost worden. Normaal gesproken zijn cocktails voor grote mensen.. Maar deze niet! Maak deze lekkere cocktail met verschillende ingrediënten zoals cranberry- en granaatappelsap. Proost!

2. Muziek, dans en drama – drie maal drie is negen (doelgroep: 4 tot 6 jaar)

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Dit is een bekend spelletje, wat je zo lang kunt laten duren als je zelf wilt! Ga met de kinderen in een kring zitten en zing samen het liedje “Drie maal drie is negen”. Bij de zin: “…en … zingt zijn lied” vul jij een naam in. Dus bijvoorbeeld “…en Jantje zingt zijn lied.” De andere kinderen zingen dit liedje ook mee. Gezellig!

3. Creatief – yoghurt verf! (doelgroep 4 tot 6 jaar) 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

We eten de yoghurt niet op, maar gebruiken het om mee te verven! Dit is een super simpele activiteit die de zintuigen prikkelt. Mix de yoghurt met voedselkleurstof of sap en maak zo verschillende kleuren verf. Schilder een prachtig kunstwerk en maak jullie BSO-ruimte weer gezellig.

4. Natuur – modderijsjes (doelgroep: 4 tot 8 jaar)

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Samen naar buitengaan is altijd een goed idee. Begin een natuurlijke ijssalon en maak samen de lekkerste modderijsjes. Deze zijn natuurlijk niet om op te eten, maar het maken hiervan is hartstikke leuk en gezellig. Welke ‘ingrediënten’ zouden jullie graag willen gebruiken?

5. Ontdekken, techniek en proefjes – gummen met brood (doelgroep: 4 tot 8 jaar) 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Pak de potloden, het papier en stukjes brood er maar bij! Tijdens deze activiteit gaan jullie een proefje uitvoeren. Jullie komen erachter of het mogelijk is om te gummen met brood en wat de oorzaak hiervan is. Een snel en verrassend proefje!

6. Creatief – gieter maken (doelgroep: 4 tot 8 jaar) 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Nu de lente is aangebroken en we weer terug zijn op de BSO is het belangrijk dat de bloemen en planten genoeg water krijgen. Vraag de kinderen of zij thuis lege plastic melkkannen van 1,5 liter hebben liggen. Deze kunnen ze namelijk meenemen! We maken er op een gemakkelijke en snelle manier gieters van. Ga daarna samen naar buiten en geef alle bloemen en planten wat te drinken.

7. Eten en drinken – appelkikkers (doelgroep: 4 tot 12 jaar) 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Na al dat samen spelen is gezond eten ook belangrijk. Maak het fruitmoment extra gezellig door de kinderen hun eigen appelkikker(s) te laten maken. Je maakt dit heel gemakkelijk met appel, pindakaas, rozijnen en aardbeien. Hierna kunnen jullie ze lekker opsmikkelen.

8. Sport en bewegen – wie scoort is keep (doelgroep: 6 tot 12 jaar)

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Hebben jullie een doel(tje) en wat ruimte ter beschikking? Speel dan een potje voetbal! Tijdens dit spel moet je eerst scoren om te mogen keepen. Iedereen speelt tijdens dit spel dus voor zichzelf en probeert om al voetballend de bal mee te krijgen richting de goal. Wie scoort is keep!

9. Spel – flip cup minute to win it (doelgroep: 6 tot 12 jaar) 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Tijdens deze activiteit spelen jullie minute-to-win-it-spelletjes. Ieder spelletje duurt maximaal 1 minuut en aan het eind van deze minuut is er altijd een winnend team. Het bijzondere aan deze variant is, is dat het allemaal met bekertjes gespeeld wordt. Jullie voeren hierbij allerlei leuke variaties uit op het originele Flip Cup spel uit Amerika. You have a minute to win it!

10. Spel – krantenmeppertje (doelgroep: 6 tot 12 jaar)

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Weten de kinderen de namen de anderen nog wel? Test en oefen het op een leuke speelse manier: speel samen krantenmeppertje! Eén kind mag in het midden van de kring met een opgerolde krant in zijn of haar handen gaan staan. Zodra de naam van een ander kind genoemd wordt moet het genoemde kind weer andere naam roepen. Ondertussen probeert degene die in het midden van de kring staat degene die opgenoemd wordt (zachtjes) aan te tikken met de krant, voordat er een andere naam geroepen wordt. Dit gaat telkens zo door. Wissel telkens van beurt!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.