Veilig vingerverven!

Win 3 flessen veilige verf in kleuren naar keuze!

Opeens konden we het eind 2015 volop in de media lezen: “Veel vingerverf die te koop is op de Nederlandse markt voldoet niet aan de eisen, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Van 29 geteste vingerverfproducten bleek bijna de helft niet te voldoen aan de eisen.” bron: NRC 3 november 2015.

Notabene verf die super onschuldig lijkt, namelijk de Nijntje Vingerverf, bleek een kankerverwekkende stof te bevatten. Inmiddels is deze verf al uit de schappen gehaald. In totaal zijn er maar liefst elf producten uit de schappen gehaald. Het ging vaak niet eens zozeer om gevaarlijke stoffen in de verf, maar in sommige gevallen ging het er ook om dat er op de verpakking niet duidelijk werd vermeld dat er conserveermiddelen in zaten waar kinderen mogelijk allergisch voor zijn.

Als je wil weten om welke producten het gaat dan kun je dit nalezen op de website van de warenautoriteit, de link vind je hier

DSC_0053

foto: Homegrown Friends

Gelukkig zie je dan ook meteen dat er heel veel veilige producten op de markt zijn, waaronder de vingerverf van Heutink. Je leest hier meer over in het artikel dat zij diezelfde dag publiceerden. Geen enkele reden dus om niet lekker af en toe de vingerverf uit de kast te halen. Ideaal voor creatieve activiteiten met jonge kinderen maar ook voor oudere kinderen is het nog heel erg leuk. Op deze blog van Meredith van Homegrown Friends lees je waarom. En echt waar; het werkt inderdaad therapeutisch!

Wist je dat je vingerverf ook heel goed kunt mengen met scheerschuim? Wanneer je de kleur door het schuim mengt en er vervolgens afdrukken mee op papier maakt, ontstaan er de mooiste kunstwerken zoals je hier kunt zien. Met scheerschuim werken is ook heel goed voor de fijne motoriek van het jonge kind. Je kunt de kinderen figuren laten maken in het scheerschuim en wat kleur in het schuim is zoveel mooier dan! Let wel  goed op dat de kinderen het scheerschuim niet in hun mond stoppen, dat is dan wel niet giftig maar zeker ook niet gezond ?.

IMG_0819

foto: Playing house in Maryland

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.