Thema ‘Welkom’ met peuters en kleuters

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit.
Leer door middel van kaartjes en een versje de dagen van de week of ontdek wat voor weer het is door middel van de weerschijf. Leer elkaars naam tijdens het draaien aan het ‘Namenrad’ of vul de ‘Dit ben ik’ doos met persoonlijke spullen. Knutsel tijdens dit thema je eigen gezicht en speel een spelletje met jullie rugtassen. We leren elkaar steeds beter kennen!

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema

Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Welkom’ activiteiten voor peuters

Dagen van de week
Maan maandag, dino dinsdag of woef woensdag! Leer de dagen van de week door middel van verschillende plaatjes. Bekijk in dit filmpje het leuke versje dat bij deze activiteit past.  

Download deze gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Wat is het voor weer?
Schijnt de zon? Of zien we regendruppels? Wat voor weer is het vandaag? De weerschijf helpt ons hierbij. Bekijk samen de weerschijf en ontdek wat voor weer het is.

2. Van wie is deze tas?
Welke tas is van jou en welke tas is van het kind naast je? Zoek uit welke tas bij wie hoort en leer zo alle namen kennen.

3. Namenrad
Welke naam draai jij op het rad? En kennen we elkaars naam al goed? Geef een draai aan het rad en kijk op wie de pijl stopt!

4. Dit ben ik
We kijken in de spiegel naar ons gezicht. Hoe ziet mijn gezicht eruit? Waar zitten mijn ogen en mijn mond? Knutsel je eigen gezicht na op een papieren bordje.  

5. Dit ben ik doos
Wat hoort er allemaal bij jou? Iedereen neemt persoonlijke voorwerpen mee en deze spullen stoppen we in de versierde ‘Dit ben ik’ doos. Zo komen we steeds meer over elkaar te weten.

Woordkaarten thema welkom

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Welkom’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar

De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Welkom’

Binnen dit leuke thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt.

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 33 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.