Thema ‘Mijn familie’ met peuters en kleuters

Wie wonen er allemaal bij jullie thuis?  Je vader, moeder, misschien broertjes of zusjes? Deze mensen zijn je familie, maar we hebben nog veel meer familie. Je opa, je oma, je tante, je oom, je neefje en nichtje. Daar hebben we leuke activiteiten voor op het programma staan.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Leer meer over de chronologische volgorde (de levensloop) van de mens. Je wordt geboren als een baby en daarna word je elke keer ouder. Opa en oma zijn ook vroeger een baby geweest. Ontdek verschillende materialen in een bak, terwijl je op zoek bent naar familiefoto’s. Maak een ‘familietak’ en gooi een strike door je familie om te gooien! Speel een motorisch spel om je evenwicht te houden en ga naar buiten op zoek naar natuurlijk materiaal om je eigen familie na te maken.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes thema ‘Mijn familie’ activiteiten voor peuters

Van jong naar oud
​Wie is er het jongst? En wie is er het oudst? We bekijken de verschillende kaarten en leggen dit op een chronologische volgorde neer. Download deze activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.

Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Familie ontdekbak
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We ontdekken allerlei verschillende materialen terwijl we op zoek gaan naar familiefoto’s! Neem jij jouw familiefoto ook mee?

2. Familietak!
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We verzamelen buiten een tak, tekenen onze familie op papier en knutselen zo een familietak in elkaar.

3. Strike!
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Neem je familiefoto mee. We plakken deze foto op een keukenrol en gooien de ‘kegels’ met een bal om.

4. Natuurlijke familie
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Ga samen naar buiten toe op zoek naar natuurlijke materialen. Van deze materialen knutselen we een familie. Wie teken jij na?

5. Familie in evenwicht
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Lukt het ons om van de papa naar de mama, van de opa naar de oma en van de broer naar de zus te lopen? Probeer je balans te houden.

Woordkaarten thema mijn familie

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Mijn familie’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden.  Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Mijn familie’
Binnen dit leuke familie thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zes weeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.

Zou je graag wat meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.