Thema ‘Kerst’ met peuters en kleuters

Samen genieten van een lekker kerstdiner, het kerstverhaal lezen bij een haardvuur of genieten van het versieren van een kerstboom. Iedereen viert op zijn of haar eigen manier kerst. Binnen dit kinderdagverblijf thema ‘kerst’ kunnen de kinderen van alles ontdekken rondom Kerstmis. 

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit voor het kinderdagverblijf thema ‘Kerst’. Versier samen binnen het kinderdagverblijf de vilt kerstboom tijdens de activiteit ‘Plakkerige kerst’, maak een foute kersttrui of ontdek of jij je balans kunt houden tijdens de activiteit ‘Kerstklokjesparcours’. Bak samen gezonde kerstkoekjes en bekijk welke ingrediënten jullie hiervoor nodig hebben. Snoezel in kerstsfeer in jullie ruimte. Geniet van de rustgevende muziek en bekijk de mooie lichtjes. Lees hier meer over de opbouw van DoenKids activiteiten.

 

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema

Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes activiteiten uit het thema ‘kerst’ voor peuters

Plakkerige kerst 
Dat iets blijft plakken is voor de meeste kinderen een hele ontdekking. Bij deze activiteit kun je het zelfs weer loshalen! We gebruiken een ‘plakkerige’ kerstboom die we eindeloos opnieuw kunnen versieren! Download hier gratis de complete activiteit.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken. Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Foute kersttruien
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Heb jij ook een foute kersttrui voor de kerst? Wij knutselen hem zelf. Dat ziet er vrolijk uit!

2. Kerstklokjesparcours
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We gaan onze oren en ons lichaam trainen. Wie lukt het om bij het einde van het parcours te komen zonder de kerstklokjes te laten luiden?

3. Gezonde kerstkoekjes
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Mmmm… er gaat niets boven de geur en smaak van versgebakken koekjes. Deze kerstkoekjes zijn ook nog eens gezond. Bak je mee? Smullen maar!

4. Snoezelen in kerstsfeer
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We doen de lichtjes even uit en maken het een beetje donker. Wat ziet het er anders uit zo. Met een kerstmuziekje erbij wordt het echt genieten!

5. Takken in kerstsfeer
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We fleuren het kinderdagverblijf gezellig op met mooie versierde kersttakken. Deze takken moeten we wel eerst verzamelen. Waar gaan we zoeken?

Woordkaarten kinderdagverblijf thema ‘Kerst’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Kerst’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Kerst’

Binnen dit leuke kerstthema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.