Thema ‘Ik ga logeren’ met peuters en kleuters

Logeren bij opa en oma, bij een nichtje of neefje of misschien wel bij een vriendje of vriendinnetje. Vroeg of laat gaat elk kind een keer logeren. Tijdens dit thema praten we over uit logeren gaan en wat hier allemaal bij hoort. Vraag aan de kinderen of ze hun knuffel en/of pyjama meenemen en maak er een pyjamafeestje van!

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit.
Tijdens dit thema leert het kind wat logeren is en proberen we de leuke kanten van het uit logeren gaan te belichten. Zo dansen we in onze pyjama’s en eten we gezonde pyjamaparty snacks. Klim en klauter over het logeerparcours heen en breng alle logeerspullen naar de pop toe. We proberen sterren te tellen tijdens een leuk spelletje en maken echte knuffelberen kunst. Ook leren we hoe we een koffer inpakken en wat we allemaal mee kunnen nemen wanneer we uit logeren gaan.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Ik ga logeren’ activiteiten voor peuters

Logeerparcours
Kruip, klim en spring tijdens het logeerparcours en breng alle logeerspullen naar de pop!
Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1.Dans in je pyjama
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Trek je pyjama maar aan want we gaan dansen. Let je goed op? Dan hoor je dat de muziek stopt en gaan we snel op de grond zitten.

2. Pyjamaparty snacks
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
We houden een pyjamaparty! We snijden verschillende ingrediënten in stukjes, sorteren ze in een muffinbakblik en eten ze samen op.

3. Sterren verzamelen
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Kun jij al goed tellen? Gooi de dobbelsteen en kijk hoeveel je hebt gegooid. Tel het juiste aantal sterren.

4. Pak je koffer in
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Wat staat er op het kaartje? Kun jij de juiste spullen vinden? Zoek de spullen bij elkaar en stop ze in de koffer.

5. Knuffelberen kunst
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Verf een papieren knuffelbeer zonder dat je handen vies worden. Hoe dit kan? Daar kom je tijdens deze activiteit achter!  

Woordkaarten thema ‘Ik ga logeren’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Ik ga logeren’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Ik ga logeren’

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.