Thema ‘Hoera, het is feest!’ met peuters en kleuters

Hoera, het is feest! We gaan samen een gezellig feestje bouwen. Wat zullen we een plezier beleven door cadeautjes uit te pakken en te dansen! We ontdekken het ballonnenparcours en gaan met confetti aan de slag. Verder leren we verschillende woorden en liedjes rondom het thema feest.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit.
Ontdek confetti in een zakje door de confetti allerlei kanten op te schuiven. Of ga motorisch aan de slag tijdens het ballonnenparcours. Knutsel een eigen feesthoed en pak verschillende cadeautjes in en uit tijdens de ‘Pakjesparty’. Ga cognitief aan de slag tijdens de activiteit ‘Feestelijke vormen’ of ontdek de magische glitterflesjes!

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Hoera het is feest!’ activiteiten voor peuters

Confetti in een zakje
Confetti in allerlei kleuren! We ontdekken de confetti in een zakje en proberen de confetti allerlei kanten op te schuiven.
Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Feestelijke vormen
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Match de vormen met de taartjes en kaarsjes bij elkaar. Super feestelijk en leerzaam. Kun jij het juiste taartje bij het juiste kaarsje vinden?

2. Pakjesparty
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Gaat het om het uitpakken van het cadeautje of om het cadeautje zelf? Scheur maar lekker met het papier en ontdek wat er in het pakje zit!

3. Ballonenparcours
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Ballonnen zijn altijd een succes of er nu een feestje is of niet! De kinderen trainen hun spieren en zijn tegelijkertijd lekker actief bezig. Ook kun je thuis een ballonnenparcours maken.

4. Feesthoedjes
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Is het tijd voor een feestje? Zet je feesthoed dan maar op! Knutsel en versier je eigen feesthoed.

5. Glitterflensjes
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Prachtig om naar deze flesjes te kijken. Het lijkt wel magie! Heb je thuis nog een leeg, doorzichtig flesje staan? Neem deze dan mee en ontdek het glitterflesje!

Woordkaarten thema feest
Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Hoera, het is feest!’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Hoera, het is feest!’

Binnen dit leuke thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.