Thema ‘Dit is mijn huis’ met peuters en kleuters

We wonen allemaal in een huis, maar iedereen heeft een ander huis. Sommige kinderen hebben een eigen slaapkamer en sommige kinderen slapen met hun broer of zus op de kamer. Tijdens dit thema komen er verschillende onderwerpen aan bod over het thema wonen. We leren nieuwe liedjes, nieuwe woorden, maken creatieve knutselwerkjes over huizen en doen leuke spellen!

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Ga samen op zoek naar huisnummers en vink de nummers van de kaart af! Of luister naar allerlei verschillende geluiden en bedenk in welke ruimte deze geluiden in huis te horen zijn. Al gymmend bouwen we een huis of ontdekken de metseltechniek door met nep cement en sponzen te bouwen. We koken van alles in onze modderkeuken en leren ook om verschillende spullen af te wassen.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Dit is mijn huis’ activiteiten voor peuters

Op zoek naar huishummers
Herken jij de huisnummers die je op de zoekkaart ziet? We halen buiten een frisse neus en tellen de huisnummers! Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Gymmend een huis bouwen
Al gymmend een huis bouwen! We doen een bewegingsactiviteit die helemaal in het teken van het bouwen van een huis staat.

2. Waar komt dat geluid vandaan?
Ssst… we proberen ons te concentreren. We luisteren naar allerlei geluiden. Kunnen we raden wat voor geluid het is en waar je dit geluid in huis weleens hoort?

3. Modderkeuken
Restaurant ‘Modderkeuken’ is geopend! Er worden de creatiefste taarten gebakken en soepen gekookt. Wie durft er een hapje te nemen?

4. Muurtje metselen
Wij bouwen een huis, een heel groot huis. Met nep cement en sponzen gaan we aan de slag als echte bouwvakkers! Krijg jij deze metseltechniek onder controle?

5. Boenen maar!
Kliederen met water is altijd fijn. We gaan leren afwassen. We stoppen verschillende speelgoedmaterialen in het sop. Zo ruiken ze weer lekker fris!

Woordkaarten thema wonen
Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Dit is mijn huis’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Dit is mijn huis’
Binnen dit leuke thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.