Thema ‘Brrr, koud he?’ met peuters en kleuters

De tijd van dikke sjaals, warme chocolademelk en sneeuwballen gooien is aangebroken! Als we aan de winter denken, dan denken we vaak aan een prachtig wit landschap met een dik pak sneeuw. In Nederland is dit helaas niet altijd het geval, maar toch spreekt sneeuw tot de verbeelding van kinderen. We hebben in dit thema allerlei leuke activiteiten uitgewerkt die aansluiten op sneeuw, ijs en bevriezing.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Heb jij weleens een sneeuwstorm in een glas gezien? Of een ijsblokje in lauw water gelegd? Ontdek wat er allemaal verstopt zit in een winterse fles en zie wat er gebeurt met een zeepbel als het buiten vriest. Maak een heerlijke tosti voor de vogels en knutsel een kleurrijke wintermuts.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes wintertachtige activiteiten voor peuters

Sneeuwstorm in een glas
We maken een sneeuwstorm in een glazen pot met maar een paar ingrediënten: babyolie, verf, water en bruistabletten. Voeg elke keer een stukje bruistablet toe en kijk wat er gebeurt! Download hier deze activiteit om er meer over te lezen.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.

Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Winterse ontdekking
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Er valt van alles te ontdekken in deze winterse flesjes. Rammel er mee, zie hoe de materialen bewegen en ontdek welk geluid het maakt. Een leuke activiteit voor de jongste kinderen.

2. Wintermuts
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Een warme muts is heerlijk als het in de winter koud is. Deze keer koop je die niet in de winkel, maar mag je deze muts zelf maken en versieren. 

3. Bevroren bellen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Als het buiten vriest, veranderen er veel voorwerpen in ware kunstwerken. We gaan buiten bellenblazen. Wat er dan gebeurt is magisch. Let maar eens op!

4. Vogeltosti
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Wie vindt een tosti nou niet lekker!? In de winter is het voor de vogels moeilijker om eten te vinden, dus kun je de vogels een handje helpen door een boterham te beleggen met vogelpindakaas, zaadjes en fruit.

5. IJsblokjes, brr koud zeg!
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Wat is dat koud zeg, zo’n ijsblokje! Raak het aan, pak het vast en misschien durf je het ijsblokje ook nog een beetje te proeven. Je kunt er doorheen kijken en het glijdt door je handen. Ontdek zelf wat je allemaal met een ijsblokje kunt doen.

Woordkaarten thema winter

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Brrr, koud he?’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden.  Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Brrr, koud he?’
Binnen dit winterse thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zes weeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.

Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.