Release notes versie 0.13.0

Features: wat is er nieuw?

 • Programmaboekje maken en voorblad toevoegen: Ga links in het menu naar programma’s toe. Naast de maand staat boven de kalender ook het download symbool. Klik daarop, selecteer een aantal programma’s die je wilt samenvoegen en klik vervolgens op boekje maken. Nu kun je een voorblad selecteren (uit de DoenKids poster), of zelf een poster toevoegen. Vervolgens heb je een programmaboekje gemaakt van verschillende programma’s!
  Extra handig: de samengevoegde programma’s zijn niet zo groot als de programma’s afzonderlijk. Je krijgt een gecomprimeerd pakket.
 • Placeholder teksten bij nieuwe activiteiten: als iemand nu een nieuwe activiteit toevoegt hebben alle velden placeholder teksten om uit te leggen waar de tekst voor dient die je toevoegt. Zie het screenshot voor een aantal voorbeelden. De teksten verdwijnen zodra je iets typt in het veld!
  Daarnaast zijn niet alleen bij de standaard velden teksten toegevoegd maar ook informatie knoppen bij bijvoorbeeld de afbeeldingen of het YouTube veld. Zo kun je snel handige tips lezen! Klik op het informatie symbool om een toelichting te zien.
 • Tekstvelden Materiaalveld standaard in beeld: Bij het toevoegen van een nieuwe activiteit wordt nu standaard het veld materiaallijst toegevoegd. Op die manier kun je niet vergeten om de materialen toe te voegen. Het veld kun je verslepen zodat hij op de gewenste plek in de activiteit terecht komt. Natuurlijk kun je nog een extra materiaallijst toevoegen als je bijvoorbeeld een varia activiteit uitwerkt. De gegevens die in de vakken materiaallijst komen te staan worden zichtbaar op de materiaallijst die je per programma of activiteit kunt downloaden.
 • Tekstvelden veranderd: Als je nu een activiteit gaat vullen zijn de tekstvelden aangepast.
  Er zijn nu een aantal tekstvelden waarvan je zelf de naam kunt wijzigen.
  Het vak tekstveld kun je nu voor veel verschillende velden gebruiken.
 • YouTube links & bronnen clickable: vanuit de PDF kun je nu klikken op de YouTube link om op het filmpje of op de bron terecht te komen.
 • Jibbie koppeling is actief: vanaf nu kun je activiteiten vanuit DoenKids koppelen met Jibbie als je daar de inschrijvingen van activiteiten regelt. Als de koppeling actief is kun je de gewenste activiteit aanklikken en vervolgens links bovenin de pagina op het Jibbie logo klikken. De activiteit wordt dan zichtbaar in jouw Jibbie account. In Jibbie kun je dan aangeven voor hoeveel kinderen het beschikbaar is, hoeveel het kost enzovoorts. Vanuit Jibbie kunnen de inschrijvingen dan gedaan worden! Werk jij met Jibbie en DoenKids maar heb je nog geen koppeling? Neem dan contact met ons op! Wil je meer weten over Jibbie? Kan dan hier op de website!

Fixes: wat is er verbeterd?

 • Internet Explorer waarschuwing: gebruikers die werken via Internet Explorer krijgen een melding dat het werken met Google Chrome/Firefox e.d. wordt ondersteund.
 • YouTube link toevoegen: voorheen kon het voorkomen dat je opsommingstekens kreeg terwijl je geen tekst toe had gevoegd in het YouTube veld. Dat is nu opgelost.
 • Duratie = duur: in de activiteiten is het woord ‘duratie’ aangepast naar ‘duur’.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.