Release notes 0.9.2

Features: Wat is er nieuw?

Dagprogramma: nieuw inplannen

In de huidige versie van DoenKids kun je bij het maken van een programma allerlei velden toevoegen. Een veld is een bepaald tijdsbestek/categorie die je zelf kan toekennen (denk aan ‘maandag’, ‘week 1’ of een categorie als ‘techniek & proefjes’.)

Vanaf nu is het mogelijk om dagprogramma’s in te plannen wat betekent dat de dagen die je selecteert in je kalender standaard worden aangemaakt in je programma. Je kunt dan per dag de activiteiten in je programma zetten.

Een dagprogramma maak je als volgt:
Stap 1: Ga in het linker menu naar de knop programma’s en selecteer de data waarvoor je een programma wilt maken door de begindatum aan te klikken en door te slepen tot waar je het programma wilt laten stoppen.

Stap 2: Er komt nu een keuzemenu in beeld, kies daar voor maak nieuw leeg programma en vink de optie maak dit een dagprogramma aan. Door op ok te klikken kom je in het programma terecht wat je hebt gemaakt met de dagen.

Nu kun je verder je programma bewerken door activiteiten toe te voegen per ingeplande dag.

Tip 1: wil je toch achteraf geen programma per dag maken? Klik dan bovenin je programma op het volgende symbool:  

om je programma om te zetten naar velden zonder toegekende dagen.

Tip 2: wil je een programma wat je al hebt gemaakt omzetten naar een dagprogramma? Zie hieronder de uitleg van de mogelijkheid om dat te doen.

 

Dagprogramma: een bestaand programma omzetten naar een programma

Vanaf nu kun je een programma dat is gemaakt omzetten naar een dagprogramma waarbij je uitgaat van activiteiten die ingepland worden op bepaalde dagen.

Een programma kan als volgt worden omgezet:

Stap 1: via het onderdeel programma’s in het linker menu kies je het programma dat je om wilt zetten naar een dagprogramma.

Stap 2: bewerk de start en einddatum zodat het dagprogramma de juiste data toont.
Let op: alleen de velden die bestaan in het programma worden omgezet. Staat er 1 veld in het programma dan komt alleen de eerste dag van het programma als veld in het programma te staan. Voeg dus eventueel extra velden toe om meer dagen zichtbaar te krijgen. Zorg ervoor dat je eerst je programma opslaat na het aanpassen van de datum en weer na het toevoegen van eventuele velden voordat je naar de volgende stap gaat.

 Stap 3: klik bovenin het programma op het converteren symbool :

 

Tip: wil je het weer terugzetten? Klik dan weer op het converteren symbool om je vorige weergave terug te krijgen! Er staat nu bij ‘converteer naar vrij programma’.

Draaiboeken kiezen om ze individueel te kunnen downloaden in een programma

Bovenin een programma kan er gekozen worden voor de download optie. Als er gekozen wordt voor de optie draaiboeken en daarbij één of meerdere draaiboeken van de activiteiten in het programma worden gekozen. Door op ok te klikken verschijnt er dan een complete pdf van alle aangevinkte draaiboeken.

Programma posters downloaden

Via het linker menu bij de optie voorbeelden staat een overzicht van de DoenKids voorbeeld programma’s. De posters van die programma’s kan worden gedownload door op de poster te klikken van het gewenste programma. Vervolgens komt er een activiteitenoverzicht van het programma. Klik op het downloadsymbool bovenin om de poster te kunnen downloaden:

Activiteiten aanklikken in het programma overzicht

Via het linker menu bij de optie voorbeelden staat een overzicht van de DoenKids voorbeeld programma’s. Door een programma aan te klikken verschijnt er een overzicht van de activiteiten in het betreffende programma. De activiteiten kunnen afzonderlijk worden bekeken door op de afbeelding van de activiteit te klikken.

Fixes: Wat is er opgelost?

PDF cache
De pdf’s van de activiteiten en programma’s worden nu de tweede keer sneller geopend in DoenKids doordat er wordt onthouden wat eerder geopend is. Open je dus twee keer je programma achter elkaar dan zal het de tweede keer sneller zichtbaar zijn

 

Geen fork-icoon gebruiker
Alle gebruikers kregen bij activiteiten die vanuit DoenKids bewerkt waren en ‘gekopieerd’ naar de organisatie een ‘fork’ icoon bij de activiteit te zien (de pijltjes die uit elkaar wijzen). Dat is inmiddels niet meer zichtbaar.

 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.