Release notes 0.10.13

Met de nieuwste versie van DoenKids zijn er veel aanpassingen doorgevoerd. Via deze release notes worden de grootste aanpassingen uitgelicht, de handleiding wordt de komende tijd aangepast om alles duidelijk weer te geven. Per onderdeel wordt hieronder uitgelegd wat er is aangepast.

Features: Wat is er nieuw?

 • Locatie selecteren: Via het linker menu is het selecteren van een locatie of organisatie veranderd. Werk je op meerdere locaties dan kun je links op de locatie naam klikken en een andere locatie selecteren.
  • Ben je (divisie/regio) beheerder dan kun je kiezen uit verschillende symbolen. Je kunt kiezen voor een ‘flat’ (regio of divisie) en een ‘huisje’ (locatie).
 • Instellingen optie: afhankelijk van je abonnementsvorm bij DoenKids kun je nu links onderin ook de optie instellingen Daar kun je vervolgens tags toevoegen voor jouw organisatie, zoals je eigen VVE-programma of eigen pijlers, of programma categorieën voor voorbeeldprogramma’s van jouw organisatie. Let op: die optie heeft niet elke DoenKids gebruiker! Ben jij organisatiebeheerder en twijfel je of je daar wel of geen gebruik van mag maken neem dan contact met DoenKids op.
 • Gebruikers zoeken/toevoegen: Als beheerder kun je nu op verschillende manieren kijken naar gebruikers. Selecteer je het bovenste niveau (zogenaamde ‘flat’) dan kijk je dus op organisatieniveau dan zie je links in het menu het kopje organisatie gebruikers. Daar zie je alle gebruikers die gekoppeld zijn aan je organisatie en je ziet gelijk aan welke locaties ze gekoppeld zijn.

Daar kun je ook een nieuwe gebruiker toevoegen (of een bestaande toevoegen).

Je koppelt een gebruiker aan een andere locatie door op het e-mailadres te klikken en vervolgens op koppelen. Je kunt dan een andere locatie aanklikken of organisatie.

Klik je via een locatie op locatie gebruikers dan zie je wie er aan die locatie zijn gekoppeld.

 • Weergave programma’s: Klik je links in het menu op programma’s dan is daar de weergave veranderd. Onderin de agenda zie je de legenda. De statussen kunnen veranderd worden maar tot de koppeling met een ouderportaal nog niet actief is betekent dit nog niets. Dit zijn dus in de toekomst de statussen die aan een programma toegekend kunnen worden. Dus moet iemand ze beoordelen, staan ze online (gepubliceerd) enz. De status kun je wijzigen door op een programma te klikken en bovenin kun je dan op concept of een andere status klikken.
 • Activiteiten weergave bij filter ‘alles’: Als je in het linker menu het onderdeel activiteiten aanklikt en dan bij het filter alles selecteert zie je een kader om de activiteiten heen. Dit kan het volgende betekenen: 
  • Stippellijn grijs: concept activiteit
  • Grijs: gearchiveerde activiteit (rechts onderin)
  • Gekleurde rand: ter beoordeling
  • Geen rand: gepubliceerde activiteit
 • Kopiëren van een activiteit binnen je programma: Verplaatsen van een activiteit in een programma was al mogelijk maar nu kun je ook via dezelfde optie een activiteit kopiëren binnen je programma. Ga daarvoor binnen je programma naar het veld toe waar je de activiteit hebt staan die je wilt kopiëren, klik op activiteiten, klik rechts op het tweede symbool en kies voor kopiëren.  Je kunt dan de dag/het veld selecteren waar je de activiteit heen wilt kopiëren.

Fixes: wat is er verholpen?

 • Bundel weergave: De weergave van een bundel (verzameling van verschillende programma’s) is aangepast, zoals te zien is bij de BSO zomervakantie programma’s.
 
 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.