DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Maar eerst ving ik een monster

Van 26 januari t/m 5 februari is het tijd voor De Nationale Voorleesdagen 2022. Deze campagne staat in het teken van voorlezen aan jonge kinderen. De Nationale Voorleesdagen worden gestart op 26 januari met het Nationale Voorleesontbijt. In het hele land lezen dan bekende en niet-bekende Nederlanders voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.
Prentenboek van het jaar
Maar eerst ving ik een monster, geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer, is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2022. Dit boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen die landelijk gehouden wordt. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecaressen voor de Prentenboek Top 10 nog negen andere prentenboeken uitgekozen.
Waar gaat het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ over?
Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Het jongetje verzint monsters die hij nog moet vangen voordat hij gaat slapen. Steeds meer monsters komen erbij. De verteller die het jongetje naar bed probeert te brengen, doet pogingen om het verhaal af te ronden, maar dat lukt hem niet zo goed. Er valt steeds meer te vangen.
Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.
Het DoenKids programma
Het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ is voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarom kun je in het DoenKids programma voor elk boek uit de Prentenboek Top 10 twee activiteiten vinden.
De motorische ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling en de creatieve ontwikkeling komen in deze activiteiten aan bod. Zo kun je, ongeacht welk boek je gebruikt, altijd een activiteit met de kinderen doen. Ook bevat het programma een klein e-book met wat meer achtergrondinformatie over de Nationale Voorleesdagen.
Winactie Muk!
Het boek ‘Muk’, geschreven door Mark Haayema, staat in de Prentenboek top 10. Bij dit grappige boekje kun je een leuk knuffeltje winnen die precies op Muk lijkt! Dit knuffeltje heeft @hakenmetloes voor ons gemaakt.
Wil jij graag kans maken om deze Muk te winnen? Doe dan mee met onze winactie op social media!
Dit kan via Facebook of Instagram.

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website