DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

De Dag van de Pedagogisch Medewerker en Gastouder – Gratis poster en kaart!

De Dag van de Pedagogisch Medewerker en Gastouder valt ieder jaar op de derde donderdag in september. Je hoort ook wel “Dag van de Leidster” maar deze naam is natuurlijk niet helemaal toereikend. Daarmee benadeel je namelijk veel mannen die werkzaam zijn in dit vakgebied en bovendien ziet niemand tegenwoordig nog “leidster” op een salarisstrookje staan. Bovendien is deze dag natuurlijk ook bedoeld voor gastouders.
Deze dag is in het leven geroepen om waardering uit te spreken voor alle pedagogisch medewerkers en gastouders die zich dag in, dag uit inzetten voor kinderen uit allerlei gezinnen en van allerlei leeftijden.
Steeds meer ouders zijn bekend met deze dag en geven een klein geschenk om hun waardering te laten blijken. Ook geven veel organisaties een klein cadeautje aan de teams.

Elk jaar ontwikkelen wij ook iets wat ouders aan de pedagogisch medewerker en/of gastouder kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan deze leuke printable labels en verpakkingen, dit ‘briljante’ knutselidee of deze toffe kaartjes.

Dit jaar stellen wij een (gratis) printable poster beschikbaar. In zowel poster- als ansichtkaartformaat. In deze blog geven we jullie een aantal ideeën wat jullie met deze poster en/of kaart kunnen doen. Gebruik één van onze ideeën of haal hier inspiratie uit!
Deel deze blog op jullie socialmediakanalen, jullie website en/of op jullie ouderportaal.
Jullie mogen trots zijn op jullie vak. Deze poster is een mooie manier om op een luchtige en grappige manier te laten zien wat jullie beroep inhoudt. Ook zullen andere organisaties en collega’s deze poster te zien krijgen en dat is natuurlijk superleuk. Op die manier geef je hen de mogelijkheid om deze te printen en op te hangen en/of cadeau te doen.

Ook kan het door ouders worden geprint en door kinderen eventueel nog worden versierd met (water)verf, krijt, potloden, stiften of ander materiaal. Misschien vinden zij het leuk om cadeau te doen of zijn er ouders uit dezelfde beroepsgroep die de poster of kaart graag willen hebben?
Knip de poster in stukjes en verstop de puzzelstukjes
Maak er een spelletje van voor collega’s! Geef van tevoren niet aan wat zij in elkaar gaan puzzelen. Dit is een verrassing.
Vergroot de poster van tevoren eventueel op A3-formaat en knip het in stukjes. Verstop de verschillende stukjes op jullie locatie of verbind er opdrachten aan. Zodra zij alle stukken hebben gevonden mogen zij het in elkaar puzzelen: wat staat er? Hierna krijgen ze de poster en/of de kaart cadeau. Een gezellige en prikkelende activiteit om samen te doen!

Print hem uit voor je collega(‘s).

Hoe leuk is het om je collega(‘s) in het zonnetje te zetten en deze poster cadeau te doen?! Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het ansichtkaartformaat te printen en op de achterkant een persoonlijke boodschap te schrijven. De poster zou je eventueel nog kunnen lamineren of in kunnen lijsten. Hij wordt zeker opgehangen!
Zelf printen en ophangen
Uiteraard kunnen jullie als pedagogisch medewerker of gastouder ook zelf de poster printen en in jullie BSO-ruimte of koffiekamer ophangen. Deze poster is het hele jaar mooi om naar te kijken.
Voor jullie toppers, vanuit ons: Trots op het vak, trots op jullie talent! Ga zo door. Jullie zijn superhelden!

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website