DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Dag van de PM-er en gastouder: je bent briljant!

Iedere (door de weekse) dag gaan er duizenden kinderen naar de kinderopvang, peuterspeelzaal of de gastouder toe. Dag in dag uit zorgen pedagogisch medewerkers en gastouders vol liefde en toewijding voor ze en helpen ze met hun ontwikkeling. Een prachtig beroep, wat niet voor iedereen is weggelegd. Door de drukte van alle dag vergeten we wel eens hoe belangrijk deze mensen zijn in het leven van onze kinderen (en die van ons). De dag van de PM-er en gastouder zorgt ervoor dat wij hen in het zonnetje kunnen zetten en ieder op zijn of haar eigen manier waardering kan laten blijken voor alles wat zij voor ons doen.  

Ook mijn zoon mag twee dagen in de week op het kinderdagverblijf spelen. Geweldig dat deze plek bestaat. Mijn moederhart smelt als ik hem aan het einde van de werkdag kom ophalen en ik hem met andere kinderen zie spelen, zijn handjes en voetjes helemaal vies zijn van het zand en de blossen op zijn wangen staan. Het feit dat hij nog niet mee naar huis wil maar mij nog een rondleiding door te tuin, langs de koeien en bij de kippen wil geven zegt mij genoeg; hij heeft het reuze naar zijn zin bij zijn lieve leidsters.

Om mijn dankbaarheid voor al deze goede zorgen te tonen grijp ik graag de mogelijkheid aan om op 15 september iets leuks te geven aan hen voor de Dag van de Pedagogisch Medewerker. In deze blog laat ik jullie zien wat wij voor de PM-ers van mijn zoon gemaakt hebben en hoe je dit thuis gemakkelijk zelf kunt doen!
Wat heb je nodig?
  • 2 gekleurde pijpenragers per bril
  • schaar
  • rond voorwerp (zoals een verffles)
  • perforator
  • per bril een klein stukje touw
  • optioneel: papier
  • optioneel: stiften/potloden
  • labels – download ze hier of maak ze zelf
Aan de slag!
1. Kies de kleur pijpenrager uit die je leuk vindt. Je kunt ervoor kiezen om de bril één kleur te geven maar verschillende kleuren is natuurlijk ook een mogelijkheid.  Geef de glazen dan bijvoorbeeld een rode kleur en de poten een gele kleur.
2. Pak één pijpenrager (dit wordt het glas van de bril) en wikkel het ene uiteinde om een rond voorwerp heen, zodat het een ronde vorm krijgt. Draai het lange stuk pijpenrager vervolgens een aantal keer rond, zodat het boogje wat normaal gesproken op de neus staat ontstaat.
3. Pak hierna het andere uiteinde en wikkel deze ook weer om een rond voorwerp heen. Knip het overgebleven stuk pijpenrager af.
4. Nu is het tijd om de tweede pijpenrager te pakken. Hier maak je de pootjes mee. Knip de pijpenrager door de helft, of in vier stukken (als de pijpenrager erg lang is).
5. Pak één helft en wikkel het uiteinde hiervan om de zijkant van één van de ‘glazen’ heen. Vervolgens buig je het uiteinde van het brillenpootje een stukje om, zodat het op een echt brillenpootje gaat lijken. Probeer hem maar eens op je hoofd te zetten om te kijken of het goed gaat.
6. Herhaal de bovenstaande stap nog een keer met het andere brillenpootje. De bril is nu klaar!
7. Tijd om de bril ‘op te pimpen’! Print de labels die je hier gratis kunt downloaden of maak ze zelf. Als je kind zijn of haar naam kan schrijven kan hij of zij dit ook zelf op het etiket zetten. Dit maakt het nog een stukje persoonlijker! Heeft je kind nog meer creatieve ideeën om de bril een feestelijk tintje te geven? Hartstikke leuk! Maar er jullie eigen variant van.
Hebben jullie deze gave bril ook gemaakt? Deel het met ons op social media! Tag @doenkids en/of gebruik de hashtag #doenkids!
Wij hopen dat jullie hier veel PM-ers en gastouders blij mee kunnen maken. Veel plezier met het geven!
Meer inspiratie?
Wil je meer inspiratie krijgen voor de Dag van de Pedagogisch Medewerker? Lees dan hier onze andere blogs met allerlei activiteitentips en gratis kaarten en sjablonen, speciaal voor de leukste pm’er of gastouder.

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website