Moederdag – Zet alle BSO mama’s tóch in het zonnetje

Door het coronavirus en alles wat daaromheen gebeurt zijn alle scholen nog steeds gesloten. Ook BSO’s en gastouders zijn (bijna) allemaal dicht. Dit betekent dat veel kinderen dit jaar op de BSO niets kunnen maken voor Moederdag! Dat vinden wij bij DoenKids echt superzonde. Want wat moeten we zonder hen?! Vooral in deze tijd blijkt maar weer dat zij alles aankunnen en dat zij hun uiterste best doen om alles in goede banen te leiden!

Daarom hebben wij een manier bedacht om al die powervrouwen toch iets moois te kunnen geven. We willen gezinnen, grootouders, gastouders, leerkrachten en/of pedagogisch medewerkers handvaten geven om iets met deze bijzondere dag te kunnen doen. Het is leuk voor de kinderen om tóch iets te kunnen maken en het is als moeder toch geweldig om een zelfgemaakte creatie van je kind(eren) te ontvangen?! Wij stellen een aantal gratis activiteiten beschikbaar die jullie thuis of op de opvang kunnen maken! Ook geven we in deze blog pedagogisch medewerkers, gastouders en leerkrachten tips die jullie kunnen gebruiken om toch iets met Moederdag te kunnen doen.

Dus: nog even geheimhouden en zorgen dat de mama’s niets in de gaten hebben… Wat zal dat een verassing zijn! 

Tips voor de pedagogisch medewerker, gastouder of leerkracht

Tip 1: videobellen!

Vraag toestemming aan de ouders of zij ermee akkoord gaan dat je een kort videogesprek met hun kind voert en spreek een tijd en dag af. Aan de moeders vertel je natuurlijk niet in detail waar je het over gaat hebben. Door video te bellen kun je samen met het kind of met de kinderen tegelijk brainstormen over Moederdag. Wat zijn hun ideeën? Wat lijkt hun leuk om te doen of om te maken? En voor wie? Misschien willen zij dit jaar hun lieve oma(‘s) ook wel in het zonnetje zetten? Omdat zij hen zo missen. De onderstaande activiteitentips kun je bijvoorbeeld als keuze aan hen voorleggen, zodat het écht uit henzelf komt. 

Videobellen is superleuk om (samen) te doen en je zorgt voor een stukje sociaal contact onderling. Heel veel kinderen zullen elkaar al lang niet meer gezien hebben. Bovendien is het ook erg goed voor het groepsgevoel!

De programma’s en/of apps die je hiervoor kunt gebruiken zijn: Skype, FaceTime (Apple), Google Duo of Hangouts. Op deze website kun je hier meer informatie over vinden!  https://www.iphoned.nl/apps/videobellen-apps-overzicht/

Tip 2: maak doe-het-zelf pakketjes

Verzamel materiaal en maak thuis doe-het-zelf pakketjes voor de kinderen. Je kunt dit via de mail of via de telefoon naar het thuisfront van de kinderen communiceren, dat er iets hun kant op komt wat geheim is voor mama. Het hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. De printables die je hier kunt downloaden met daarbij de uitleg kunnen bijvoorbeeld al voldoende zijn! Door dit door de brievenbus te gooien weet je zeker dat de kinderen in de mogelijkheid gesteld worden om iets te maken en dat het een stukje laagdrempeliger is voor vaders en/of grootouders om hun kind hierbij te helpen.

Tip 3: schrijf een lekker en gemakkelijk recept uit

Ken jij een lekker en gemakkelijk (ontbijt)recept en ben je in de mogelijkheid om deze uit te schrijven? Dan is het leuk voor de kinderen om dit samen met hun grootouders of vader te maken op Moederdag! Vergeet het boodschappenlijstje niet, zodat alles vooraf al in huis is. Ook is het leuk om hier bijvoorbeeld blanco servetten bij te geven die de kinderen zelf kunnen versieren met stift. Dé ultieme verassing voor een gezellig ontbijtje op bed en erg makkelijk.

Uiteraard hebben wij hieronder nog een aantal gratis activiteitentips voor je beschikbaar gesteld. Deze kun je als (groot)ouder, pedagogisch medewerker, gastouder en/of leerkracht downloaden en direct gebruiken. Deel het met jouw omgeving of gebruik het thuis!

Tips voor thuis

Activiteitentip 1: Tegoedbonnen voor mama 

Wat zal mama blij zijn met deze tegoedbonnen! Wat zet jij allemaal op jouw tegoedbon? Een keer helpen stofzuigen of je kamer opruimen? Dit mag je er zelf opschrijven. Een superpersoonlijk cadeau! Wat ook nog eens lekker praktisch is… 

Download hier de complete activiteit.
Activiteitentip 2: Kopje koffie voor mama 

Knutsel een driedimensionaal kopje koffie voor mama. Print de bijlage uit en zet het in elkaar! Je kunt het zelf een kleur geven die bij jouw moeder past en ook is er ruimte voor een klein presentje. Stop een beetje chocolade in het kopje of kies voor een zakje oploskoffie of cappuccino. Proost!

Download hier de complete activiteit.

 

Activiteitentip 3: FanTAStische moederdag 

Bekijk hier onze supertoffe how-to video én lees de uitgebreide uitleg over het versieren van een handige en milieuvriendelijke katoenen (boodschappen)tas. Deze gaat jaren mee! Met textielverf maak je zelf een tekening op de tas en schrijf je de woorden die je graag aan jouw moeder zou willen vertellen. FanTAStisch toch?!

Download hier de complete activiteit.

Tip: In onze webshop hebben wij voor €9,95 een compleet e-book voor jullie beschikbaar gesteld met daarin 26 ideeën voor te gekke moederdagactiviteiten. Leuk om te delen met jouw omgeving! Voor nog meer KDV-inspiratie en moederdagtips kun je deze blog bekijken.

Enthousiast geworden door deze inspiratie? Of ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Neem dan eens een kijkje in onze uitgebreide database via online.doenkids.nl Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.