Moederdag 2020 – moederdagbingo!

Op zondag 10 mei is het Moederdag! Hoewel het voor sommigen dit jaar helaas anders gevierd wordt dan elk jaar de traditie is, probeert iedereen er het beste van te maken. Samen zijn is ook erg waardevol. Deze periode brengt ook veel wijsheid met zich mee. Het leren om te waarderen dat het samenzijn in goede gezondheid het allerbelangrijkste is wat er bestaat, is al een cadeau op zich! 

Wij hopen dat veel kinderen op deze dag toch iets aan hun moeder kunnen geven of wat voor hen kunnen doen, ondanks dat ze niet naar school en/of naar de opvang zijn gegaan. Nog niets kunnen bedenken? Wij hebben hier twee blogs over geschreven met daarin gratis activiteiten! Deze blog is geschikt voor de jongste kinderen en voor kinderen vanaf 4 jaar hebben we hier wat tips voor je op een rijtje gezet.

Ook hebben wij nog iets anders leuks voor jullie ontworpen, wat jullie in deze blog gratis kunnen downloaden! Geef jouw kind(eren) op Moederdag deze grappige moederdagbingokaart en het plezier kan beginnen. Je kunt dit spel op je eigen manier uitvoeren door bijvoorbeeld na elke uitgevoerde opdracht die op de bingokaart staat een kruisje te zetten of om er iets op te leggen (een snoepje, een knoop, een bloemetje). Bedenk van tevoren samen wat er gebeurt als de kaart vol is. Zingen jullie dan samen een liedje of eten jullie een lekkere traktatie?

Je hoeft de hele kaart natuurlijk niet vol te hebben. Net als bij gewone bingo kunnen jullie afspreken dat de bovenste of de onderste rij bingo betekent of kies bijvoorbeeld voor een diagonale rij wat dan bingo kan zijn. Als je meerdere kinderen binnen het gezin hebt die deze bingo willen spelen dan kun je hen allemaal een andere rij laten uitvoeren, waardoor jullie uiteindelijk samen voor een volle kaart zorgen. Of doe alle opdrachten samen!

Naast de ingevulde bingokaart hebben wij hier ook een blanco variant aan toegevoegd die jullie zelf kunnen invullen. Waar denk jij dat mama blij van wordt of wat leuk is om te doen op Moederdag? Kortom: Je kunt dit spel helemaal op jullie eigen manier spelen!

Download hier deze leuke bingokaart en speel dit thuis op Moederdag. Deel dit gerust met anderen, zodat zij ook een gezellige Moederdag zullen beleven. Deze bingo zorgt er namelijk geheid voor dat het een vrolijke dag wordt, vol plezier!

Wij vinden het altijd superleuk als jullie foto’s van uitgevoerde activiteiten naar ons toesturen! Jullie kunnen dit ook altijd delen op social media. Gebruik bij deze activiteit bijvoorbeeld de tags #doenkids #moederdag #moederdagbingo of plaats het in jullie story. Dan kunnen wij dit weer delen!

Benieuwd naar meer moederdagactiviteiten of andere inspiratie? Neem dan eens een kijkje op online.doenkids.nl of koop in de webshop het speciale e-book! Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.