Thema ‘Kijk eens wat ik aan heb!’ met peuters en kleuters

In de winter draag je een lange broek en in de zomer een korte broek, als het feest is draag je feestkleding en als je naar bed gaat een pyjama. Dit kinderdagverblijf thema ‘Kijk eens wat ik aan heb’ staat helemaal in het teken van kleding. Weet jij hoe je kleding kunt wassen? Of waarom we zomer- en winterkleding dragen? Ga mee op ontdekking en leer van alles over kleding.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. De activiteiten komen uit het DoenKids kinderdagverblijf thema ‘Kijk eens wat ik aan heb!’.  Vergelijkbaar met het bekende VVE thema ‘kleding’. 
We maken gezellige Happy Socks, spelen het wasknijperspel, ontdekken de verstopte sjaaltjes en kijken hoe goed iedereen de was in de wasmand kan gooien met de activiteit ‘werp de was’. Zoek verschillende bladeren en maak er een (zelf)portret van en speel het kledingsorteerspel.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema maken wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Kijk eens wat ik aan heb!’ activiteiten voor peuters

Kledingsorteerspel
Weet jij wanneer je een shirt of juist een dikke trui aan doet? We plakken de kledingstukken in de juiste vakjes en leren het verschil tussen zomer- en winterkleding. Download de gratis activiteit hier. 

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Happy Socks
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Kennen jullie die felgekleurde sokken met gezellige printjes? Dat zijn Happy Socks! Wij maken deze sokken na met verf of stiften. Als je daar niet vrolijk van wordt…!

2. Wasknijperspel
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Wie dacht dat je wasknijpers alleen kunt gebruiken om de was mee op te hangen, heeft het mis. Je kunt er namelijk leuke spelletjes mee spelen!

3. Verstopte sjaaltjes
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Zitten er nou allemaal sjaaltjes verstopt in de bal? Probeer deze kleurrijke sjaaltjes er maar eens uit te halen. Bekijk hier ook de video van deze activiteit!

4. Werp de was
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Niet gooien met een bal, maar even heel wat anders. We gooien met een sok, een shirt of een broek. Krijgen we de kleding in de wasmand?

5. Match je kledingstuk 
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Waar horen je sokken aan je lijf? En waar hoort een muts? Bekijk wat voor kledingstukken er zijn en leer welk kledingstuk bij welk lichaamsdeel hoort. 

Woordkaarten thema ‘Kijk eens wat ik aan heb!’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het kinderdagverblijf thema ‘Kijk eens wat ik aan heb’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips kinderdagverblijf thema ‘Kijk eens wat ik aan heb’

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.