IJsjes memory

Memory, maar dan met ijsjes! Geen echte natuurlijk, maar van deze vrolijk getekende exemplaren krijg je wel spontaan trek! Wie kan het beste alle verschillende ijsjes onthouden en de meeste paren bij elkaar zoeken?

Wat heb je nodig:

Print de ijsjes twee keer uit. Knip daarna de afzonderlijke ijsjes uit en plak er een ijsstokje tussen. Zorg dat je van elk soort ijsje twee exemplaren hebt.

Speel dit spelletje met een klein groepje kinderen (max 4).

Hussel de ijsjes en leg ze in rijtjes neer (twee rijtjes van 6, 3 rijtjes van 4 of 4 rijtjes van 3, dat maakt niet uit). Om de beurt mogen de spelers twee ijsjes omdraaien. Zijn het dezelfde ijsjes dan is dat paar van jou en mag je ze pakken. Zijn het twee verschillende ijsjes, dan draai je ze weer om. Zowel na een goed paar, als na het omdraaien van twee verschillende ijsjes gaat de beurt over naar de volgende speler. Wie aan het einde van het spel de meeste paren heeft verzameld, is de winnaar.

Ben je nog op zoek naar andere leuke memoryspelletjes? Kijk dan eens in onze webshop. De boerderij memory bijvoorbeeld is ook geweldig! Wil je uitgebreid aan de slag met het thema zomer? Dan is dit e-book misschien ook wat voor jou!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.