Huisnummerbingo

Tijdens deze lockdown zitten we veel binnen. We werken thuis, maken schoolwerk thuis, krijgen thuis les en mogen alleen essentiële winkels bezoeken. Tijd om even een frisse neus te halen! Speel dit leuke bingospel samen met het gezin, maar dan anders.
Ga buiten op zoek naar huisnummers en streep dit af op de bingokaart. Ook kun je een leuke KDV-variant van deze activiteit vinden. Lees meer over deze twee activiteiten in deze blog.  

De activiteit ‘Huisnummerbingo’ kun je hier downloaden!

Voorbereiding huisnummerbingo

  • Print de bijlage van deze activiteit en knip de pagina door de helft. Er staan 2 bingokaarten op 1 A4.
  • De bijlage bevat een bingoset van 16 kaarten.
  • Ook kun je een eigen bingoset maken. Print het lege sjabloon uit de bijlage en noteer hier cijfers op die jullie gaan zoeken. Zorg ervoor dat je deze cijfers als huisnummer kunt vinden.
  • Bekijk van tevoren in Google maps welke nummers jullie tegenkomen of welke wijk jullie in gaan om de cijfers te kunnen vinden voor de bingo.
  • Bevestig de bingokaart op een clipboard of gebruik een boek of tijdschrift als ondergrond, zodat je makkelijk de vakjes kunt aankruisen.

Speel het spel

Ga samen naar buiten toe en wandel door de wijk waar verschillende huizen staan. Laat de kinderen naar de juiste nummers zoeken die op hun bingokaart staan. Doe dit wel altijd onder begeleiding in verband met eventueel rijdend verkeer rondom de huizen.
Spreek af wanneer je bingo hebt. Is dit bij de bovenste rij of gaan jullie voor de volle kaart?
Een simpele, maar leuke activiteit om te bewegen en de hersenen aan het werk te zetten.


Variant voor het KDV: Op zoek naar huisnummers!

Tijdens deze activiteit ga je met de kinderen op zoek naar de cijfers 1 tot en met 10. Deze cijfers gaan jullie als huisnummer zoeken.

De activiteit ‘Op zoek naar huisnummers!’ kun je hier downloaden!

Voorbereiding van deze activiteit

  • Print de bijlage (zoekkaart) van deze activiteit. Dit zijn de getallen 1 tot en met 10.
  • Ook kun je het lege sjabloon uit de bijlage printen en hier cijfers op noteren die jullie gaan zoeken. Zorg ervoor dat je deze cijfers als huisnummer kunt vinden.
  • Bekijk van tevoren in Google maps welke nummers jullie tegenkomen of welke wijk jullie in gaan om de cijfers 1 tot en met 10 te kunnen vinden.
  • Bevestig de zoekkaart op een clipboard of gebruik een boek of tijdschrift als ondergrond, zodat je makkelijk de vakjes kunt inkleuren.

Op zoek naar huisnummers!

Ga samen naar buiten toe. Laat een huisnummer van een huis aan het kind zien met bijvoorbeeld het getal 2. Benoem het getal, laat de zoekkaart zien en kleur het vakje in. Vertel dat dit de bedoeling is van deze activiteit. Zo ga je samen op zoek naar de nummers 1 tot en met 10.

Wij wensen jullie veel bingoplezier toe! Hebben jullie foto’s of filmpjes gemaakt die je met ons wil en mag delen? Tag ons dan op social media of gebruik de hashtag #doenkids. Wie weet kom je jezelf in onze berichten tegen! 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.