Griezelig gezonde Halloween hapjes

Op 31 oktober is het Halloween! Halloween is van origine een Amerikaans feest maar in Nederland wordt het ook steeds populairder. Voor veel BSO’s is het inmiddels een geliefd thema geworden: griezelen tijdens halloweenweken! Marsha maakte al eens een supercool Halloween blikkenspel. DoenKids heeft ook enkele speciale thema programma’s samengesteld met o.a. deze griezelig gezonde halloween hapjes!

Enge paprika’s!

Snijd de bovenkant van de paprika’s af en hol hem uit met een lepel. Maak vervolgens een eng gezicht door met een mes ogen en een mond uit de paprika te snijden. Kook nu spaghetti of macaroni, net wat je zelf in de paprika wilt doen, volgens de beschrijving op de verpakking. Vul de paprika met spaghetti of macaroni en je enge paprika is klaar om iedereen te laten griezelen.

Bloedsoep met spinnen

Maak een lekkere tomatensoep en maak gehaktballetjes die op spinnen lijken! Dit kan heel gemakkelijk door ongekookte spaghetti als pootjes in de balletjes te steken en vervolgens te koken. Helemaal spectaculair als je zwarte spaghetti kunt kopen. Dit is spaghetti die gekleurd is met inktvis.

Groenteskelet

Een dipsausje met wat rauwe groente is heerlijk. En in het thema Halloween kun je er iets heel speciaals van maken. Maak samen een skelet. Gebruik een tekening van een echt skelet om er een extra leerzaam en leuk tintje aan te geven.

Appelmonsters

Snijd uit ieder kwart van de appel voldoende ruimte om een mond te creëren. Het hoeft echt niet perfect te zijn want de mond vul je later op. Smeer aan de binnenkant van de mond wat boter zodat daar straks alles lekker aan plakt. Prik nu 4 zonnebloempitjes in de mond als tandjes. Leg een plakje aardbei als tong ertussen. Plak de oogjes (rozijnen) met pindakaas op de appel en tadaa! klaar zijn je halloween hapjes.

Bananenspookjes

Super eenvoudig maar het staat wel heel wat gezelliger dan een gewone banaan! Je kunt allerlei variaties voor de oogjes bedenken, maar oogjes van gesmolten chocolade zijn natuurlijk wel extra lekker! Wil je dit liever niet gebruiken, denk dan aan rozijntjes of eetbare stift.

In de database van DoenKids vind je nog veel meer leuke suggesties voor Halloween! Bekijk bijvoorbeeld ook eens het blikkenspel of maak leuke monsters voor aan de muur. Tips voor een cool spookhuis vind je hier!

Heb je nog geen abonnement op onze database? Neem dan eens contact met ons op. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Happy Halloween!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.