DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in mei – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In mei zijn dat bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, Moederdag en de Dag van het Kasteel. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten mei
Vrijdag 5 mei: Eten en drinken – Hollandse bitterballen
5 Mei is een jaarlijkse nationale feestdag waarop we de bevrijding van Nederland in 1945 vieren. Ook vieren we op deze dag de bevrijding van het toenmalig Nederlands-Indië. We staan die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.
Dé gelegenheid om iets lekkers op tafel te zetten met elkaar. Een typisch Hollandse snack is dan wel passend bij deze Nederlandse feestdag. En zelfgemaakt is natuurlijk het állerlekkerst!

Donderdag 11 mei: Ontdekken, techniek en proefjes – Ballonnenpomp
Zonder je eigen adem of een pomp te gebruiken kun je tijdens het doen van dit proefje een ballon opblazen! Je hebt slechts een paar ingrediënten en materialen nodig en wij kunnen je alvast zeggen dat het resultaat supergaaf is! Dit gaat echt verrassend zijn. Een absolute aanrader.
Donderdag 18 mei: Creatief – Lente zonnevanger
 Het mooie weer is gelukkig weer aanwezig. Tijd om samen naar buiten te gaan! Zoek samen naar verschillende natuurlijke materialen. Wat vinden jullie mooi om mee te nemen? (Let op: plukken is niet toegestaan) Knutsel hierna een leuke zonnevanger met daarop allerlei lente-achtig materiaal en hang de zonnevanger voor het raam. Dat ziet er mooi uit!

Vrijdag 26 mei: Sport en bewegen – Avengers Academy
Je wordt niet zomaar een superheld... Daarvoor heb je superkrachten nodig! Wat is eigenlijk jullie superkracht? Zodra jullie starten met de activiteit veranderen jullie in mini-superhelden die onder leiding van de super-leerkracht (pm'er) de verschillende lessen (spellen) op de Academy gaan volgen om erachter te komen wat jullie superkrachten zijn. Als het gelukt is om jullie superkracht te ontdekken, verbeteren en in te zetten, dan hebben jullie zeker de Super-pas verdient!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor mei hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies