DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in mei – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In mei zijn dit bijvoorbeeld het Suikerfeest, Bevrijdingsdag en Moederdag. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen. Verder staan er nog een paar grappige dagen op de kalender voor deze maand. Zoals ‘eet wat je wilt dag’, ‘pizza party dag’ en ‘broers en zussen dag’.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Benieuwd naar de activiteitenkalender van april? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten mei
Maandag 2 mei: Creatief – Voorwerpen mandala
We gebruiken van alles om een prachtig kunstwerk in de vorm van een mandala te maken. Weet je nog niet wat dat is? Kom dan zeker meedoen!

Vrijdag 13 mei: Natuur – Mini ‘Zen’ tuin
Wil jij ook heerlijk ‘zen’ worden? En houd je van de natuur? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! We maken een mini tuintje.
Dinsdag 17 mei: Media – Maak een tekenfilm of game
We gaan en eigen tekenfilm of game maken, met echte bewegende beelden. De voorlopers van onze animatiefilms. Echt vet!
 
Donderdag 26 mei: Eten en drinken – Mexicaanse Mini Quiche
Een snufje paprika poeder en lekkere mais geven deze mini hartige taartjes een Mexicaanse twist. Dat wordt smullen!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor mei hier downloaden!  Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies