De 10 leukste knutsels voor Dierendag

Op zondag 4 oktober is het Dierendag. Dé dag om onze lieve (huis)dieren in het zonnetje te zetten én om de leukste Dierendag knutsels te maken op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang. Voor kinderen is deze dag vaak erg bijzonder. Zij krijgen dan de kans om iets extra’s te doen voor hun beste vriend(jes). Hoe leuk is dat?! 
In deze blog lichten wij 10 Dierendag knutsels uit voor de kinderopvang die eenvoudig te maken zijn. Kies jullie favoriete dier en maak hem op een leuke manier na zodat jullie extra stil kunnen staan bij deze bijzondere dag. De titels zijn clickable: zodra je hierop klikt, word je direct doorverwezen naar de betreffende DoenKids-activiteit met uitgebreide uitleg. Handig! 

 

10 Dierendag knutsels op een rij – geschikt voor KDV & BSO

‘Roarrrr ik ben een beer!’ Waar gaat deze beer naar toe? En waar slaapt de beer? Heeft deze beer ook andere beren vrienden? Knutsel een berenmasker met behulp van een papieren bordje en word zelf een teddybeer. Knip het middelste stuk van het papieren bordje uit, maak twee oren van papier en lijm ze vast aan de rand van het bordje. Geef je beer een leuk kleurtje en je hebt een mooi berenmasker gemaakt!

 • 2-6 jaar: Varkentje wassen 
  Knor, knor! Varkentjes houden van modder. Het liefst rollen ze hierin. Knutsel een vies varkentje met echte modder of een schoon varkentje met verf. Laat de modder of het verf even drogen, knip de neus van het varken uit papier en plak het op! Nog wiebeloogjes erbij en het varkentje is klaar! 
 • 2-6 jaar: Zo trots als een pauw 
  Pauwen kunnen ontzettend trots zijn. En terecht, want ze hebben natuurlijk hele mooie veren! Daar kunnen we allemaal wel een beetje jaloers op zijn. Maak je eigen pauw met behulp van een papieren bekertje, papier en gekleurde veertjes. Knip uit papier de vorm van een lichaam, maak een vrolijk gezichtje erop en plak vrolijke veertjes aan de achterkant van het bekertje. Laat de pauw stralen met de vrolijke kleuren!
 • 2-8 jaar: Libellen van lollystokjes 
  Maak hele simpele fantasie-libellen van lollystokjes. Versier er een plant of struik mee of vlieg met ze door de lucht! Laat de kinderen de kleuren kiezen en het versieren op de manier die zij graag willen. Je hebt hier 5 ijslollystokjes voor nodig, verf (of stiften) en eventueel wiebeloogjes. Lijm de stokjes op elkaar en versier de libelle met oogjes en eventueel stickers om hem helemaal naar jullie wens te maken. 
 • 4-8 jaar: Paard met keukenrol 
  Maak een paard met behulp van een keukenrol, wol en karton en galoppeer de BSO door! Ook leuk tijdens de sinterklaasperiode of bij een fantasy-thema (maak dan een unicorn). We laten in deze blog op 10 (!) verschillende manieren zien hoe je een paard kunt maken.

   

 • 4-12 jaar: Vrolijk geitje knutselen
  Zijn de kinderen bij jullie op de kinderopvang ook zo dol op geiten? Maak ze zelf! Je hebt er een leeg toiletrolletje, karton, wat vilt, een schaar en een stift voor nodig. Zie voor de hele uitleg hier onze blog over het maken van een vrolijk geitje!
 • 4-12: Recycle insect 
  Stop met weggooien en begin met verzamelen! Je kunt restmateriaal namelijk goed gebruiken bij het maken van insecten! Met doppen, pijpenragers, papier en wiebeloogjes maak je de leukste insecten!
 • 6-12 jaar: Papier maché vogels
  Deze dieren knutsel duurt wat langer om te maken, het is namelijk van papier maché. Even geduld dus! Lees hier onze blog met een uitgebreide uitleg om te zien hoe jij zelf de mooiste papier maché vogels kunt maken. 
 • 8-12 jaar: Lama marionet
  Wat is Dierendag zonder een lama? Lama’s zijn ontzettend populair en ook heel leuk om na te maken! Maak op jullie BSO de mooiste lama’s helemaal zelf. Maar pas op: dit is een ingewikkeld klusje hoor! Lees hier onze complete uitleg in de blog!
 • 8-12 jaar: Dierensilhouetten van tijdschriften 
  Heb je thuis nog tijdschriften liggen die veel kleur bevatten? Neem ze mee, want je kunt er dierensilhouetten van maken! Knip de bladzijden het in smalle reepjes, plak ze op het silhouet en knip het bij. Tip: Laat de kinderen een (grote) foto van hun eigen huisdier meenemen en hier een dierensilhouet mee maken.

Op zoek naar meer inspiratie voor Dierendag knutsels?  

Bekijk dan eens onze andere blogs met uitgebreide uitleg over het maken van een dennenappel vogel, of schelpenkrabben!

Enthousiast geworden door dit aanbod? Neem gerust eens een kijkje in onze database voor nóg meer creatieve activiteiten of activiteiten vanuit onze andere categorieën (eten en drinken, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media).

Nog geen abonnement maar ben je wel nieuwsgierig naar DoenKids? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.