BSO-activiteitentips: maart

Vanaf begin 2020 bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in de nieuwe DoenKids
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In maart zijn dit bijvoorbeeld Super Mario dag en het begin van de lente! Leuk om even bij stil te staan toch?!

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: creatief, sport & spel, muziek & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van februari? Klik dan hier.

Maandag 2 maart: Natuur – trashure hunt

We leren allemaal dat we geen afval mogen achterlaten. We houden onze huizen en onze tuinen schoon en proberen onze buurten mooi te houden. Maar helaas zie je nog genoeg vuilnis op straat. Vaak weet je ook wel een plek in je eigen omgeving te noemen waarvan je vindt dat het er verwaarloosd en vervuild uitziet.

Je kunt meehelpen om jullie omgeving veilig en leuk te houden! Naast de voor de hand liggende voordelen voor de gemeenschap en het milieu, is het opruimen van afval in je eigen omgeving iets wat jou zelf ook een goed gevoel zal geven. Het verzamelen van vuilnis kan écht leuk worden met deze “hunt”.

Hunt betekent jacht in het Engels. We gaan op jacht naar vuilnis! Een jacht naar een schat heet in het Engels een “treasure hunt”. In het Engels is het woord voor vuilnis “trash”. Wanneer we dus praten over een “trashure hunt” klinkt dit precies hetzelfde als “treasure hunt”. Grappig! Tijdens deze activiteit gaan we niet op jacht naar een schat, maar op jacht naar afval! Erg leuk om te doen en ook nog eens goed voor het milieu.

Donderdag 5 maart: Media – selfie challenge

Iedereen maakt wel eens een selfie, toch? Deze keer MOET je ze maken want tijdens deze activiteit houden we een coole selfie challenge! Welke groep lukt het om als eerste of als beste de selfies te maken? 

Tijdens deze challenge is het de bedoeling dat de kinderen de 12 selfie-challenge-opdrachten zo snel mogelijk volbrengen. De opdrachten staan vermeld op de toegevoegde bijlage. Het duo of het team dat het snelst alle 12 de selfies op de goede manier heeft weten te maken wint de challenge! Say cheese!

Woensdag 25 maart: Muziek, dans en drama & spel – Youtube wie ben ik versie

YouTube is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Kinderen weten niet beter dan dat dit platform bestaat en het wordt voor veel doeleinden gebruikt. Of je nu wilt weten hoe je een kast in elkaar zet, of dat je zin hebt in een gezellig muziekje: het kan allemaal!

Wat de laatste jaren ook helemaal in opkomst is, zijn de ‘Youtube BN-ers’! Vloggers en artiesten op YouTube zijn tegenwoordig net zo bekend als acteurs, presentatoren en andere reality-sterren. Ze kunnen de straat niet meer op of ze worden al herkent.

Hoe leuk is het dan om deze trend om te zetten naar een activiteit?! Het bekende spel ‘Wie ben ik?’ hebben wij omgebogen naar een YouTube versie. De kinderen mogen om de beurt aan de rest van de groep vragen stellen over het kaartje die zij op hun hoofdband hebben zitten. Deze vragen moeten met ja of nee beantwoord kunnen worden. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen: ‘Ben ik een man?’ of ‘Ben ik een gamer?’, “Maak ik een beautyvlog?” Vervolgens is het volgende kind aan de beurt. Wie raadt er als eerst wie hij of zij is?

Maandag 30 maart: Eten en drinken – Pyjamaparty snacks       

Yes! Pyjamaparty’s zijn altijd een goed idee. Want wat is er nu gezelliger dan het samenzijn met je vrienden en vriendinnen? Eigenlijk vinden wij het best zonde dat pyjamafeestjes alleen thuis worden gevierd. Daarom vonden wij het hoog tijd om hier eens iets mee te doen! Tijdens deze leuke activiteit eten we gezonde zelfgemaakte snacks in onze pyjama. Dus, geen moeilijk gedoe maar even helemaal in de chill-stand.

Zodra jullie klaar zijn met het snijden van de ingrediënten gaan jullie namelijk lekker in jullie eigen pyjama bij elkaar zitten. Jullie liggen onder dekentjes en eten gezellig samen van de gezonde snacks. Het zingen van liedjes en het luisteren van muziek hoort er natuurlijk ook bij. Dansen maar! Maak er een leuke pyjamaparty van!

Je kunt de complete activiteitenkalender voor maart hier downloaden!

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in DoenKids! Onze database staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.