BSO-activiteitentips: augustus

Vanaf begin dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In augustus zijn dit bijvoorbeeld Watermeloendag en de Dag van de leeuw! Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.

Benieuwd naar de activiteitenkalender van juli? Klik dan hier.


Woensdag 5 augustus: Techniek & proefjes – olifantentandpasta
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

We maken olifantentandpasta! Een olifant heeft natuurlijk enorme slagtanden dus daar heb je ook heel veel tandpasta voor nodig… Door waterstofperoxide, kleurstof, afwasmiddel, gist en warm water op een bepaalde manier te mengen zul je zien dat er iets magisch gebeurt: het borrelt omhoog! Let op: dit is geen echte tandpasta. Zorg ervoor dat de kinderen dit niet in hun mond stoppen.

Maandag 10 augustus: Eten en drinken – gezonde leeuwensnack
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Maak samen een smakelijke en gezonde leeuw! Dit kun je op verschillende manieren doen. Maak ook een gezonde dipsaus en snijd groenten die jullie lekker vinden. Of pak wat fruit van de fruitschaal en maak daar een leeuwensnack van! In dit draaiboek staan alle varianten uitgebreid omschreven. Grrrrrruwelijk lekker!


Maandag 24 augustus: Creatief  – retro onderzetters
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan. 

Misschien komen deze onderzetters jullie bekend voor? Vroeger was dit ook al helemaal hip. Ze zijn terug van weggeweest en ook nog eens erg praktisch. De kinderen kiezen het patroon uit dat zij leuk vinden en maken dit na met strijkkralen. Bijna alles kan, als er maar een drinkglas of kopje op past! Tip: Maak ze iets groter en maak een kleine opening in het midden, waar een rietje doorheen past. Je kunt het dan bovenop je glas leggen! Geen insect die nog in je glas kan komen…

Dinsdag 11 augustus: Muziek, dans & drama – muziek bingo
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Muziekbingo is bingo, maar dan in een ander jasje. In plaats van getallen die voorbij komen worden liedjes afgespeeld! Het geeft de spanning van traditionele bingo, maar dan met muziek! Weet jij de artiest en de titel van het nummer dat voorbijkomt? Handig: Je hoeft de nummers niet zelf op te zoeken, maar je kunt gemakkelijk gebruik maken van de Spotify-lijst die wij voor jullie hebben samengesteld.

Je kunt de complete activiteitenkalender voor augustus hier downloaden!

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.