BSO activiteiten in februari – tips voor de kinderopvang

We bieden iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids. In de blog lichten we een BSO activiteiten voor februari uit, download de kalender voor meer inspiratie. 

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van januari? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten februari

Woensdag 3 februari: Natuur – kleurenraam in de natuur

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Een toffe natuuractiviteit die geschikt is voor peuters én BSO-kinderen. Met een gekleurde lijst gaan de kinderen naar buiten, op zoek naar dezelfde kleuren als die op hun lijst staan. Welke kleuren komen zij allemaal tegen? Maak een foto van de gevonden voorwerpen en plak deze foto’s later op de verzamelkaart.

Donderdag 11 februari: Eten en drinken – fruitige hartjes

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Op 14 februari is het Valentijnsdag. De dag van de liefde! Deze bijzondere dag kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Maak samen deze overheerlijke hartjes van fruit. Je kunt hier veel soorten fruit voor gebruiken, als je er maar hartjes uit kunt snijden of kunt drukken.

Vrijdag 19 februari: Creatief  – power tekening!

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Wil je creatief bezig zijn en tegelijk je spieren trainen? Dan is deze activiteit heel erg leuk om te doen. Gebruik je lichaam en je spieren en maak levensgrote tekeningen. Erg goed voor de motoriek! Welke kunstwerken maken jullie?

Donderdag 25 februari: Media – Snapchat je gek!

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Verstoppertje spelen met Snapchat? Ja, dat kan! Dit spel is een variant op ‘ouderwets’ verstoppertje. Eén persoon gaat alle andere verstopte kinderen zoeken en krijgt hints via Snapchat. De verstopte kinderen moeten een foto maken van hun locatie en deze via Snapchat naar de zoeker versturen. Spannend!

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteiten voor februari zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor februari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.