BSO-activiteitentips: februari

Bij DoenKids zijn we begonnen aan onze goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent namelijk ook nieuwe mogelijkheden en nieuwe ideeën! Vanaf dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in de nieuwe DoenKids.
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee, denk bijvoorbeeld aan de Warmetruiendag of carnaval.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: creatief, sport & spel, muziek & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van januari 2020? Klik dan hier.

Maandag 3 februari: Eten en drinken – De choco-loco-fruitdip

Maak van het fruitmoment een feestje door het fruit in jullie zelfgemaakte chocoladefondue te dippen. Je kunt het fruit met de gesmolten chocolade vervolgens ook versieren met toppings zoals gehakte nootjes, geraspte kokos of andere versiering. Lekker én gezellig om samen te doen.

Vrijdag 7 februari: Natuur & creatief – Natuursculptuur

Op vrijdag 7 februari is het Warmetruiendag! Dit is de grootste klimaatactie van Nederland. Het motto hiervan is: Verwarm jezelf, niet de wereld! Door de verwarming die dag wat lager te zetten en een extra warme trui aan te trekken, zorgen we ervoor dat we samen het klimaat een beetje helpen. Want wist je dat we met de kachel één graad lager al 6% energie besparen met z’n allen? Mega!

Op deze belangrijke dag kun je van de gelegenheid gebruik maken door samen op pad te gaan en te kijken wat voor moois er in de natuur te zien is. Trek je warme trui en jas aan en ga op onderzoek uit! Welke natuurlijke materialen kom jij onderweg tegen? Met de gevonden objecten uit de natuur kun je hele mooie afdrukken maken in klei. Zodra je het klei in de oven hebt gedaan en dit is uitgehard, heb je zelf een natuursculptuur gemaakt. Je kunt ze zelfs een mooi kleurtje geven door het te verven.

 

Maandag 24 februari: Creatief – Plezier met confetti

Yes! Op 23 februari begint carnaval weer! De tijd om je te verkleden en samen te feesten. Wij bij DoenKids maken graag gebruik van deze gezellige periode en hebben voor jullie een aantal toffe activiteiten uitgewerkt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de activiteit ‘plezier met confetti’! Laat de kinderen knutselen met confetti of laat hen zelf een confettikanon maken. Oftewel: stofzuiger bij de hand.. Want de confetti vliegt alle kanten op! Wat een pret.

Donderdag 27 februari: Spel – De ontsnapte ijsbeer      

Hebben jullie wel eens gehoord van ‘de dag van de ijsbeer’? Het is een internationale dag, waarbij er wordt stilgestaan bij het leefgebied van de ijsbeer. De opwarming van de aarde en het zee-ijs heeft hier namelijk een grote impact op. De organisatie Polar Bear International wil met deze dag de aandacht vestigen op verschillende manieren om CO2-uitstoot te verminderen. Een heel mooi initiatief, waar wij als DoenKids helemaal achter staan. Meer weten over deze organisatie? Kijk dan eens op deze website van de organisatie zelf.

Praat met de kinderen over ‘de dag van de ijsbeer’ en speel dit spel waarbij het de bedoeling is dat de kinderen de pootafdrukken van de ijsbeer op gaan zoeken. Zij schrijven de letters op die in de poten staan en proberen hier uiteindelijk een zin mee te vormen. Deze zin onthult waar de ijsbeer zich schuilhoudt!

Door te praten over dit onderwerp en hier al spelenderwijs mee bezig te zijn, wordt er meer bewustwording gecreëerd. Een win-winsituatie toch?

Je kan de complete activiteitenkalender voor februari hier downloaden!

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in DoenKids! Onze database staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.