BSO-activiteitentips: oktober

Op zoek naar BSO activiteiten voor oktober? Vanaf begin dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende BSO activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.
In oktober is dit bijvoorbeeld de dag van de escaperoom! Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van september? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten oktober

Woensdag 7 oktober: Sport en spel – herfstyoga
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Tijdens yoga zoek je verbinding tussen je lichaam en je geest. Dit betekent dat je rustig wordt in je hoofd en in je lichaam met deze oefeningen. Tijdens yoga maak je verschillende bewegingen. Sommige houdingen maken je persoonlijkheid sterk en weer andere houdingen geven je energie in je lichaam. Tijdens deze herfst-yogales maken we bewegingen die te maken hebben met de herfst. Wie doet er mee?

Donderdag 15 oktober: Ontdekken, techniek & proefjes – knikkerbaan mega recycle project
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Het maken van een knikkerbaan is sowieso al leuk, maar als je er een samen mag maken is dit nóg leuker. We zoeken verschillende soorten restmateriaal op, zodat we deze spullen een tweede leven kunnen geven. Dat wordt een gaaf project tijdens een druilerige herfstdag!

Dinsdag 20 oktober: Eten en drinken – spinnenkoekjes
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan. 

Wil jij een spinnenkoekje? Of vind je het te eng? Nee toch? We gaan ze namelijk zelf maken! Wij geven je verschillende recepten om de allerlekkerste (en meest spannende) spinnenkoekjes te maken. Welke spannende spin kies jij?

Woensdag 28 oktober: Muziek, dans & drama – Halloween schimmenspel
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Op 31 oktober is het weer Halloween. Hier kun je veel leuke activiteiten mee doen, zoals dit Halloween schimmenspel bijvoorbeeld! Maak gebruik van de sjablonen uit ons draaiboek of maak deze griezelige figuren zelf en voer hier een schimmenspel mee op! Hoe je dit precies doet en bij de kinderen introduceert lees je in onze activiteit.

Download de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteitentips zien voor oktober? Je kunt de complete activiteitenkalender voor oktober hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.