BSO activiteiten in oktober – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In oktober zijn dit bijvoorbeeld Dierendag, de Dag van de Escaperoom en Halloween. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van september? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten oktober

Vrijdag 1 oktober: Spel – Bouw je eigen escaperoom

Altijd al zelf een Escaperoom willen maken? In deze activiteit leer je hoe je dat stap voor stap kunt doen. En daarna kun je de Escaperoom natuurlijk ook laten testen. Een ideale en passende activiteit om te doen op de Dag van de Escaperoom!

Maandag 11 oktober: Sport & bewegen – Levend Mariokart

Bijna iedereen heeft dit spel al eens gespeeld op een spelcomputer. Tijdens het uitvoeren van deze activiteit speel je Mariokart in het echt. Race tegen elkaar over een racebaan vol obstakels. Pak onderweg een bananenkaart of een schild om de tegenstander te vertragen. Ren meerdere rondes. De racer die als eerst over de finish komt wint!

Donderdag 14 oktober: Ontdekken, techniek en proefjes – Egel spijkerstekel

Door spijkers in onze egel van hout te timmeren geven hem héél veel spijkerstekels. Een echte egel spijkerstekel. Dus, handen uit de mouwen en timmeren maar!

Dinsdag 19 oktober: Eten en drinken – Gezonde cinnamon rolls

Maak heerlijke kaneelrolletjes! Op het eerste gezicht zul je denken dat dit helemaal niet zo verantwoord is, maar niets is minder waar. Door het zoete van de banaan heb je geen suiker of honing meer nodig. Dat wordt smullen.

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteiten voor juli zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor oktober hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.