DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in februari – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In februari is dat bijvoorbeeld Valentijnsdag, Carnaval en de Internationale dag van de IJsbeer. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten februari
Woensdag 1 februari: Muziek, dans en drama – Zing en dans de winter door
Bekende liedjes en spelletjes veranderen we een heel klein beetje, zodat het opeens in een winters sfeertje past!

Donderdag 9 februari: Ontdekken, techniek en proefjes – Zwemmende peper proefje
Je kunt peper over een bord met water strooien. De peper blijft dan bovenop het water liggen. Kun je de peper ook laten zwemmen?
Vrijdag 17 februari: Creatief – Raamtekening in spuitsneeuw
We gaan de ramen versieren met spuitsneeuw en er daarna een mooi tekening in maken. Doe je mee?

Maandag 27 februari: Spel – De ontsnapte ijsbeer
Wat is dat? Overal staan pootafdrukken van een ijsbeer om ons heen. Hoe is dat mogelijk? We gaan op zoek naar de ontsnapte ijsbeer. Lukt het ons om met de aanwijzingen de verstopplaats van de beer te vinden?
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor februari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website