DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

10 gratis activiteiten

We tellen langzaam af; op 4 juli bestaat DoenKids precies 10 jaar!
10 Jaar geleden startte Trudy van Iwaarden - Krist een klein bedrijfje om de medewerkers in de kinderopvang te ontlasten. Door het aanbieden van kant-en-klare activiteiten in een online activitheek bleef het klantenaantal maar groeien. Inmiddels bedient DoenKids meer dan 600.000 kinderen in de kinderopvang en is het onderdeel geworden van KidsKonnect. Het 10-jarig bestaan van DoenKids gaan we vieren met tal van winacties en té gekke giveaways. Elke werkdag tot en met 4 juli verschijnt er in deze blog een nieuwe feestelijke activiteit die jullie gratis kunnen downloaden. 
Dinsdag 21 juni - Swingende Rozijnen

Bij een feestje hoort een dansje! Soms kun je gewoon niet stil blijven staan en moet je even swingen. Tijdens dit grappige experiment denken deze rozijnen er net zo over! 
Woensdag 22 juni - Beethoven babydans
 
We swingen rustig op het ritme van de klassieke muziek in de armen van de leid(st)er. Deze activiteit stimuleert de sensomotorische ontwikkeling van het kind. Uit onderzoek blijkt dat klassieke muziek een rustgevend effect heeft op baby’s, waarschijnlijk vanwege het herhalende ritme dat gelijkenis heeft met de hartslag van de moeder. Daarnaast stimuleert de muziek de aanleg van (muziek gerelateerde) wegen in de hersenen en de ontwikkeling van klank en taal. Open onze Spotify muzieklijst ‘Klassieke muziek en baby’s’ en swing rustig mee!

Donderdag 23 juni - Sponstaartjes

Wie is er niet dol op taartjes? Wij in ieder geval wel! Wij voelen ons jarig, dus gaan we lekkere taartjes maken! Helaas kunnen we deze niet opeten maar ze zien er wel heel smakelijk uit.
Vrijdag 24 juni - Ballonnenpomp

Zonder onze eigen adem of een pomp te gebruiken blazen we een ballon op! Hiervoor gebruiken we wel een paar mysterieuze ingrediënten, doe lekker mee en kijk hoe dit kan!
Maandag 27 juni - Pompon pret
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een grote bak met water, verschillende bakjes en bekertjes en heel veel pompons. Laat de kinderen met de pompons in het water spelen. Hoe voelen de pompons en welke kleuren hebben ze? Het lijkt wel een feestje!
Dinsdag 28 juni - Watermeloen pizza
Maak een pizza van fruit! Hiervoor gebruiken we een watermeloen als bodem. Er zijn twee varianten, een hartige en een zoete pizza. Kies één van de twee varianten uit en maak een boodschappenlijstje. Wat mag er zeker niet ontbreken op jouw pizza? Laat je ook inspireren door de andere foto's en beleg de plak meloen zoals jij dit wil.
Woensdag 29 juni - Natuur confetti
Ga op zoek naar bladeren, pons er leuke figuurtjes uit en maak kleurrijke natuur confetti. Milieubewust en superleuk voor tijdens een feest of buitendisco!
Donderdag 30 juni - Klimmende kleuren
We gaan een experiment doen. Maak een regenboog van keukenpapier en zet met stiften streepjes op de onderkant. Daarna hang je de regenboog aan een touwtje in het water. Wat zal er gaan gebeuren? Tijdens dit creatieve experiment kom je erachter wat er wetenschappelijk gebeurt met de kleuren van de regenboog op keukenpapier.
Vrijdag 1 juli - Natuuryoga
Yoga zorgt voor zelfvertrouwen, kalmte, concentratie, kracht en flexibiliteit. Tijdens deze yogales maken we bewegingen die te maken hebben met de natuur. En als we deze oefeningen uitvoeren zijn we lekker buiten! Wie doet er mee?
Maandag 4 juli - Darten met verfballonnen
Mikken, gooien en... splash: een verfballon ontploft! We gooien met dartpijlen de gevulde verf waterballonnen lek. Zo ontstaat er een supercreatief en gaaf kunstwerk!

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website