DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Zoeken naar glurende rendieren!

Weer een lockdown, weer een ‘berenjacht’. Je kunt zo weinig doen in deze tijd maar even samen een frisse neus halen en op zoek naar rendieren kan wel! Stuur de blog door in je buurt Whatsapp groep en ga samen op zoek naar rendieren. Print de bijlage of zet een knuffelrendier voor het raam! Natuurlijk ook leuk om in de noodopvang te doen. Hoeveel rendieren vind jij? Download de glurende rendieren gratis via deze blog! 
Hoe zit het met de kerstman en zijn rendieren?
Het verhaal van de kerstman kennen we allemaal. Een oude man met een lange, witte baard, die op de Noordpool woont. En die daar – samen met zijn elfjes – alle cadeautjes voor alle kinderen over de hele wereld opslaat. Om ze vervolgens op kerstavond te bezorgen met zijn slee, getrokken door acht vliegende rendieren. Een slee wordt daar normaal gesproken door slechts één rendier getrokken. Het zijn immers best wel sterke dieren. Maar als ze vracht moeten verplaatsen, dan worden er soms meerdere dieren gebruikt. Het is dus best logisch dat de kerstman meerdere rendieren houdt en gebruikt voor het rondbrengen van die enorme lading kerstcadeautjes! In deze zoektocht lijken de ondeugende dieren van de kerstman zich overal achter de ramen te verstoppen. Kun jij ze vinden?
Ga aan de slag met de glurende rendieren!
Nu Kerst in aantocht is en we ons in een tweede lockdown bevinden, leek het ons een goed idee om opnieuw een toffe activiteit voor jullie te ontwikkelen. Ga samen naar buiten en ga op zoek naar glurende rendieren!

Print ze uit, kleur ze eventueel nog in en plak ze op het raam. Ga zelf ook gezellig met de kinderen op zoek naar andere glurende rendieren. Vergeet niet om de bijbehorende afstreepkaart en potloden, stiften of krijtjes mee te nemen
Als de kinderen een glurend rendier zien kleuren zij de neus van het rendier in. Welke kleur heeft het? Geef de neus van het rendier op de afstreepkaart dezelfde kleur als de neus van het rendier die jullie gevonden hebben. Als jullie weer terug zijn tellen de kinderen hun gevonden rendieren. Hoeveel hebben de kinderen er gezien? En welke kleuren neuzen zijn jullie allemaal tegengekomen?
Downloaden en delen maar!

Je kunt hieronder gratis de activiteit downloaden. Wij wensen jullie veel plezier met deze zoektocht! Delen jullie foto’s en ervaringen op social media? Tag ons dan of gebruik de hashtag #DoenKids. Wij vinden het altijd erg leuk om mee te mogen kijken.

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website