DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Sintlichtjes

Zie de maan schijnt door de bomen! De dagen worden steeds korter en voor je het weet komt de Sint er echt weer aan. Om ervoor te zorgen dat de beste man het huisje ook dit jaar niet stilletjes voorbij rijdt, tover je lege glazen potjes om tot gezellige Sintlichtjes om voor het raam te zetten.

De silhouetten staan op onze speciale printable, die je hieronder kunt downloaden. Print ze uit en gebruik ze voor de Sintlichtjes, maar ook om over te trekken, uit te knippen of om te prikken!
Materialen en gereedschappen:
  • Laserprint of laserkopie van printable DoenKids met Sint silhouetten
  • Breed transparant tape of een rol plakplastic
  • Glazen potten
  • Decoupagelijm (bijv. Mod Podge of met water verdunde witte knutsellijm)
  • Zijdevloei (12 x 12 cm)
  • Schaar
  • Platte kwast
  • Bakje of schaaltje met lauw/warm water
  • Optioneel: vouwbeen
Voorbereiding:
Zorg ervoor dat de glazen potten helemaal schoon en vetvrij zijn. Print de printable met een laserprinter of maak kopie├źn met een laser copier. Meet van te voren even na of de afgedrukte silhouetten goed op je glazen potten passen en druk kleiner af indien nodig.
Stap 1
Neem de laserprint met de silhouetten en plak hier transparant plakplastic glad overheen. Heb je transparant tape, knip dan de silhouetten grof uit en bedek elk silhouet met een passend stuk tape.

Stap 2
Gebruik een vouwbeen of je vingers om het plakplastic heel goed aan te drukken.

Stap 3
Knip de silhouetten uit. Dit hoeft niet precies, je kunt rondom een wit randje laten zitten.

Stap 4
Dompel de silhouetten onder in handwarm water en laat een paar minuten weken.
Stap 5
Haal een silhouet uit het water en rul voorzichtig het papier van de achterkant van het plakplastic. Je hoeft geen druk te zetten. Wrijf net zo lang tot er alleen nog inkt op het plastic overblijft. Laat het plakplastic drogen.

Stap 6
Neem een aantal velletjes zijdevloei en knip of scheur dit in kleine stukjes.

Stap 7
Beplak de glazen pot met stukjes zijdevloeipapier. Breng met een platte kwast een beetje lijm aan op de pot, leg er een stukje zijdevloeipapier op en strijk het voorzichtig glad met dezelfde kwast. Herhaal tot de hele pot bedekt is en laat goed drogen.

Stap 8
Neem een silhouet en plak dit met decoupagelijm op de met zijdevloei bedekte glazen pot.

Stap 9
Geef de Sintlichtjes een gezellige plek bij het raam!

Nog op zoek naar andere leuke Sint knutsels? Kijk dan ook eens bij mijn vorige Sinterklaas blog! Ben je klaar met de knutsel en heb je zin in een snack passend bij dit thema? Maak dan de appelmijters van Elske.

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website