DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Pasen activiteiten tips!

Binnenkort is het Pasen en dat betekent natuurlijk genieten van een heerlijk paasontbijt of paaslunch. Ook op de BSO kunnen jullie je alvast voorbereiden op deze dagen.

Tip: bewaar de eierschalen van jullie ontbijt of lunch voor een leuke activiteit!

Hieronder vind je 10 verschillende activiteiten die aansluiten op het paasfeest. De activiteiten verwijzen door naar onze database. Je kunt ze pas openen als je bent ingelogd op DoenKids of open de bijgevoegde bestanden bij activiteit 5 en 10. Daar vind je de uitleg van de activiteit!

Maak kennis met verschillende soorten activiteiten: creatief, sport en bewegen, eten en drinken, natuur, muziek, dans en proefjes!
1. Eiermuffins maken
Geroerd, gekookt, geklutst: je kunt van alles met eieren doen. Maak er lekkere eiermuffins van. Extra lekker met spinazie en een tomaatje.

2. Humpie Dumpie ei-experiment
Ken jij het rijmpje over Humpie Dumpie? Hij viel van het hek en brak in stukken. Voorspel tijdens dit proefje of een ei breekt wanneer je het in verschillende materialen verpakt en het dan laat vallen.
3. Scavenger hunt: Paaszoektocht
Een zoektocht waarbij we op zoek gaan naar van alles wat met Pasen te maken heeft. Zoek de eieren, de kuikens en het konijn.

4. Paaseierenbingo
Het zijn er precies 16! Speel deze leuke bingo met verschillende soorten paaseieren. Wie roept er als eerste BINGO?
5. Paashazen disco
Zet je hazenoren op en swing er op los. Speel verschillende spelletjes op muziek binnen het thema Pasen.

6. Paashanger met eierschaalmozaïek
Maak een leuke paashanger van klei en eierschalen voor in de paastak. Het lijkt wel mozaïek!
7. Crazy Egg Games
Alles staat in het teken van eieren. Ben jij behendig en snel? Of heb jij juist een goede tactiek? Dan komt dit goed van pas tijdens deze activiteit.

8. Eierroof
Wie steelt de meeste eieren uit de andere nesten? Probeer zoveel mogelijk ‘eieren’ te veroveren en breng dit naar je eigen nest toe.
9. Paas ren- en zoekspel
Weet jij het antwoord op alle vragen over Pasen? Dan zou dit renspel een eitje moeten zijn.

10. Pompon paashaasjes
Zet deze leuke pompon paashaasjes op tafel tijdens het paasontbijt of paaslunch. Ze zijn gemakkelijk te maken en je hebt er zo een stel bij elkaar geknutseld.
Het KDV
Ook voor het KDV kun je het thema Pasen in DoenKids vinden. Stimuleer de taalontwikkeling van de kinderen door gebruik te maken van onze woordkaarten thema Pasen, speel een leuk memoryspel en zing verschillende paasliedjes.

Ook enthousiast geworden over deze activiteiten?
Neem dan snel een kijkje in DoenKids en bereid je alvast voor op de Pasen.
Ben je nog geen klant?
Bovenstaande activiteiten zijn alleen te openen als je een abonnement bij DoenKids hebt, zodat je kunt inloggen via online.doenkids.nl.

Als je nog geen klant bent kun je de activiteiten ‘Paashanger met eierschaalmozaïek’ en ‘Pompon paashaasjes’ via de downloadlink in deze blog openen en zo kennis maken met onze DoenKids activiteiten.

Of neem contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Alvast namens team DoenKids een fijne Pasen toegewenst!

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website