DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Kiezelkabouters

Het eikelseizoen begon dit jaar al in de zomer en heel veel bomen begonnen eind augustus al te verkleuren, maar het is nu dan toch echt herfst. Tijd om de bossen in te trekken voor een mooie herfstwandeling!

Zit het weer niet mee? Geen nood! De volgende activiteit kan namelijk altijd. Het enige dat je nodig hebt zijn grote kiezels en verf. Tover de stenen om tot vrolijke boskabouters en laat de fantasie van de kinderen de vrije loop gaan! O ja, eerder maakte ik ook al eens vertelstenen van deze kiezels. Dat is natuurlijk ook een leuk idee!
Materialen en gereedschappen:
Voorbereiding:
Ga stenen zoeken of koop een zak mooie grote kiezelstenen (soms worden ze pebbles genoemd) bij een tuincentrum of bouwmarkt. Spoel eventueel zand of klei van de stenen voor je ze gaat beschilderen.
Aan de slag!
Stap 1
Doe kleine hoeveelheden verf op een bordje en gebruik een smal, plat penseel om je stenen te beschilderen. Start met het schilderen van de muts van de kabouter.

Stap 2
Schilder er vervolgens een witte halve ovaal tegenaan. Dit wordt de baard van de kabouter.
Stap 3
Als de baard droog is, schilder je een overhemd. Dit is een band die je om het midden van de steen schildert, een beetje om/onder de baard. Het is niet erg als de baard een beetje meekleurt. Zodra de verf van het overhemd droog is kun je de baard met een nieuwe laag witte verf corrigeren.

Stap 4

De kabouterbroek schilder je net zoals de muts. Vergeet ook de riem, gulp en broekzakken niet. Gebruik hiervoor een smal, rond penseel.

Tip: Vind je zo klein schilderen lastig, gebruik dan verfmarkers. Deze zijn verkrijgbaar met verschillende puntdiktes en ook kinderen kunnen er gemakkelijk een heel mooi resultaat mee behalen. Zo maakte ik ook al eens prachtige Delfts Blauwe tegeltjes met deze markers.
Stap 5
Geef de kabouter een gezicht. Schilder hiervoor een kleine ovaal tegen de muts in het midden van de eerder gemaakte witte ovaal.

Stap 6
Breng details aan. Geef de kabouter met een paar lijnen een houthakkershemd of denk bijvoorbeeld aan een gesp voor de riem (ideaal met een gouden “sharpie”).
Stap 7
Laat alle verf goed drogen en geef de kabouter daarna een mooie plek in huis of in de tuin. Of neem ‘m mee op herfstwandeling. Wie weet vind je in het bos wel een mooie vliegenzwam of een kabouterhut waar hij in kan wonen!

Optioneel: Wil je voorkomen dat de verf van de stenen slijt, bescherm de kabouters dan met een laagje transparante lak.

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website