DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Het is weer zover, Modderdag!

Klieder, klodder, speel met modder! 29 juni is het de Nationale Modderdag. Tijdens deze dag gaan we aan de slag met modder.
Maar wat is Modderdag nou?

International Mud Day is de oorspronkelijke term van Modderdag. Het idee voor deze dag komt oorspronkelijk uit Nepal. De bedoeling van deze dag is om kinderen positieve ervaringen in de natuur op te laten doen en de verbinding op sociaal gebied te vergroten. Sinds een aantal jaren wordt ook onder andere in Australië, Denemarken, De Verenigde Staten en Groot-Brittannië International Mud Day gevierd. In 2013 was dit voor het eerst in Nederland (Modderdag).
Tijdens Modderdag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. En daarbij mag je vies worden! Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. IVN organiseert Modderdag in Nederland. Onze modderdagspecial sluit hier perfect bij aan!
Naar aanleiding van Modderdag hebben we ook een toffe nieuwe activiteit ontwikkeld voor de BSO: De Mud Run! Ben jij sportief en niet bang om vies te worden?! Ga dan de uitdaging aan en kruip, spring, klim en overwin de hindernissen op weg naar de finish!

Modderplezier op het KDV
Tijdens het zesweekse programma met het thema ‘Modderplezier’ is een beetje vies worden helemaal niet erg. Dat is juist de bedoeling! We ontdekken de modder, want hoe voelt dat eigenlijk? En voor degene die durven gaan we door de modder glijden. Dit thema bestaat alleen maar uit modder, modder en nog eens modder!
Tip! In de zoekbalk in de database vind je nog meer moddertastische activiteiten als je op 'modder' zoekt. Zo vindt je hier onder andere de activiteit Moddervulkaan. En om Modderdag te vieren kun je deze activiteit gratis hieronder downloaden. Veel plezier in de modder! 

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website